Actualitat

Marala i Zoo carreguen contra la masculinitat fràgil a «Estic antiquà»

El trio Marala suma forces amb Zoo en un nou tema festiu i ballable

Junts l'estrenaran en directe a la gala dels Premis Enderrock, el 14 de març

| 02/02/2024 a les 14:00h

Marala
Marala | Maria Oliver
El trio format per Sandra Monfort, Selma Bruna i Clara Fiol, Marala, va viure un 2022 exitós amb el segon disc Jota de morir (Propaganda pel Fet!, 2022), guardonat amb el Premi Enderrock 2023 al millor disc de l'any per la crítica. Després d'un 2023 girant-lo i recollint-ne els fruits, amb la publicació de tan sols un senzill —"Desich"—, el trio torna ara a la càrrega amb un nou tema: "Estic antiquà", en què juntament amb Zoo, factura un tema festiu i ballable que critica la masculinitat fràgil.



"Estic antiquà" és una crítica irònica a la masculinitat i a l'heteropatriarcat. Marala hi canta sobre la Maria, "la més xula de l'horta", que no sap com deixar el seu nòvio, mentre aquest segueix sense cuidar el jardí ni recollir els pots de cervesa i les caixes de pizza. A aquesta s'hi afegeixen les barres de Panxo (Zoo), que deixa anar frases sense embuts com "I a esa crisis tan masculina dale amoníaco, dame morfina".

El nou tema ha estat produït pel saxofonista i productor de Zoo Toni Fort 'Póllet' i és un còctel eclèctic de referències i sonoritats: hi ha melodies tradicionals marca de la casa, ritmes tradicionals convertits en beats i, fins i tot, una introducció de piano que recorda a la famosa dansa barroca "Bandinerie" que Bach va incloure a la Suite orquestral n.2

El pròxim 14 de març, Marala i Zoo presentaran aquesta nova cançó en directe a la gala dels XXVI PREMIS ENDERROCK a l'Auditori de Girona.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Marala, Zoo, actualitat, Estic antiquà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.