Estrenes

Cafè d'Alger reactulitza «Aïsha» de Khaled

Estrenem la nova versió que el duet Cafè d'Alger ha fet d'«Aïcha» de Khaled

El tema és el primer avançament del seu treball debut homònim

Viatgem a Algèria amb l'estrena de Cafè d'Alger

| 29/02/2024 a les 13:00h

Cafè d'Alger
Cafè d'Alger | Juan Miguel Morales
El cantant Yacine Belahcene és un clàssic de l'escena mestissa catalana. Després d'haver passat per grups com Cheb BalowskiYacine & The Oriental Groove, el cantant ha decidit unir forces amb el músic Marc Serrats (XerramequTiquis Miquis, Dijous Paella) i formar el duet Cafè d'Alger, que té com a voluntat combinar ritmes aràbics amb sons jamaicans i lletres en català. Avui, estrenem en primícia el primer avançament del seu futur treball debut homònim: "Aïsha", una versió al català de l'icònic senzill del músic algerià Khaled.


"Aïsha" és una versió renovada i adaptada al català d'"Aïcha", del cantant algerià Khaled, composta per Jean-Jacques Goldman. En aquesta versió, Belahcene i Serrats n'acceleren el tempo i renoven els habituals sons electrònics i sintetitzats amb què habitualment s'ha fusionat la música raï —folklore algerià— contemporània.

Lluny de voler convertir la versió en un cant nostàlgic de l'original, Cafè d'Alger reactualitza la cançó en dos sentits. Primer, vincula la peça als catalans d'origen algerià i, per això, Yacine Belahcene canta un fragment de l'última estrofa en àrab, tal com va fer Khaled en la seva versió mixta en francès i àrab. En segon lloc, també s'hi afegeix un rerefons feminista amb la col·laboració d'Irina Belahcene, filla del músic, qui al pont entona un missatge que propugna la igualtat de gènere: "Guarda els teus tresors, jo mereixo una mica millor que una gàbia, encara que sigui d'or".

"Aïcha" és la cançó que més èxit comercial ha assolit Khaled en la seva llarga carrera. El músic algerià la va publicar el 1996 com a senzill del disc Shara (Barclay, 1996) i va assolir diferents reconeixements de la indústria musical. El tema va assolir el TOP1 de les llistes de senzills franceses i valones (la regió francòfona de Bèlgica) durant diverses setmanes, i l'any 1997 va rebre un Victoire de la Musique (el premi musical més rellevant a França) en la categoria de millor cançó.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Cafè d'Alger, estrenes, Aïsha, Khaled, raï, Yacine Belahcene, Marc Serrats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.