Sona9

Arrenca una nova edició del Sona9

El concurs de nous talents obre convocatòria fins al 12 de maig

| 18/03/2024 a les 17:00h

Imatge il·lustrativa
La 24a edició del Sona9, la plataforma de música emergent dels Països Catalans, es posa en marxa. Des d'avui mateix, i fins al 12 de maig, la convocatòria estarà oberta a totes les propostes musicals que vulguin participar en un certamen que creix any rere any. En aquesta nova edició s'amplien els premis i les proves per ajudar els nous artistes a realitzar i donar visibilitat al seu projecte musical.

   

LES FASES DEL SONA9 2024

RECEPCIÓ DE PROPOSTES
Del 18 de març al 12 de maig hi haurà oberta la 24a convocatòria per participar al Sona9. Tots els participants hauran d’accedir a Sona9.cat per obrir el seu perfil amb un mínim de tres cançons originals, informació de la seva proposta, fotografies i un videoclip. En aquesta primera fase, a més, la Fundació SGAE i l’AIE oferiran als artistes participants dues sessions formatives sobre els drets d’autor, la propietat intel·lectual i els drets dels intèrprets. Les jornades tindran lloc a final de maig i s’oferiran de manera presencial i en línia.

CONCERTS PRELIMINARS
Durant el mes de juny i principis de juliol, se celebraran els 10 concerts preliminars a Barcelona, Manacor, València, Lleida, Tarragona, Salt i Andorra amb les 30 propostes seleccionades pel jurat del Sona9.

PROVES SEMIFINALS
A partir dels concerts preliminars celebrats el juny i juliol, el jurat seleccionarà els 12 artistes que participaran a les semifinals del Sona9 i que hauran de preparar una adaptació al català d’un altre artista i musicar el poema d’un autor novell proposat pel concurs. Les proves s’hauran de realitzar durant les eliminatòries en directe al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de la Mercè a Barcelona i les Festes de Santa Tecla a Tarragona.

Tots els concerts seran gravats en vídeo i optaran al Premi Verkami de Votació Popular. La final popular se celebrarà en línia el mes de setembre i es podran visualitzar els directes dels semifinalistes. El grup o solista que obtingui més vots serà el guanyador del Premi Verkami i passarà directament a la final del Sona9. De les 12 propostes que participin en aquesta fase, 4 passaran a la final: 3 escollides pel jurat del Sona9 i la guanyadora del vot popular.

FASE FINAL
Durant el mes d'octubre els 4 finalistes de la 24a edició del Sona9 hauran d'enregistrar una cançó original en un estudi professional amb l’assessorament d'un enginyer de so i productor. També faran un concert de petit format als estudis d'iCat FM i una estada a les Cases de la Música per preparar la posada en escena i el directe de la final.

GRAN FINAL
El 14 de novembre arribarà la gran final en directe del Sona9 2024 a la sala Luz de Gas, on actuaran els 4 artistes classificats que han superat totes les proves juntament amb el guanyador del Sona9 2023, Eloi Duran.
 

ELS PREMIS DEL SONA9

La 24a edició del Sona9 atorgarà més de 50.000€ en sis guardons. Quatre per als premis Sona9, Joventut, Èxit i Revelació, a més del premi Cases de la Música i el Verkami per Votació Popular.

El guanyador del Premi Sona9 accedirà a la gravació d’un disc i videoclip coordinat per Televisió de Catalunya i una gira de concerts pels principals festivals de Catalunya entre d’altres premis. Els guanyadors dels premis Joventut, Èxit i Revelació tindran una aportació en metàl·lic que podran utilitzar per a la gravació d’un disc, un videoclip o per material musical. El Premi Cases de la Música —el guanyador del qual s'escollirà entre els 12 semifinalistes— consistirà en un pla d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació. I finalment el Verkami per Votació Popular serà de 1.000€ en material musical.


El Sona9 l’organitzen l’Enderrock i 3Cat (Catalunya Ràdio - iCat i TV3), amb el suport dels departaments de Cultura i de Joventut de la Generalitat i la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE, l’Ajuntament de Manacor, Acció Cultural del País Valencià i fires i festivals com el MMVV, el Trova’m, l’Acústica, les Festes de la Mercè i les Festes de Santa Tecla.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sona9, concursos, Sona9 2024, 24Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.