Estrenes

La «Llum de lluna» banya el nou clip de Cris Juanico

Estrenem el videoclip de «Llum de lluna», una cançó inclosa en el darrer disc del músic i basada en poemes de Pere Xerxa

| 19/03/2024 a les 13:00h

Cris Juanico
Cris Juanico
“Renéixer arran de la mar”. Amb aquesta imatge arrenca el “Llum de lluna” del músic de Ciutadella Cris Juanico. El tema s’inclou en el darrer àlbum del cantant, Cançons de Xerxa (RGB Suports, 2023), un llibre-disc farcit de poemes musicats de Joan Francesc López Casanovas ‘Pere Xerxa’, mort un any abans. Avui n’estrenem el videoclip, realitzat per Pacífic Camps.
 

La cançó de “Llum de lluna”, en realitat, combina dos poemes: “Renéixer” i “Mar bella”. Tots dos plantegen un paisatge nocturn i marítim, banyat precisament per la llum de la lluna. “Els referents marins són molt propers per als menorquins”, explica Juanico, parlant d’ell mateix, així com del també ciutadellenc Pere Xerxa. “Crec que ens passa molt als illencs: quan necessitem escampar una mica la boira, ens anem a veure la mar. La fuita mar enllà, observant i veient com, per exemple i com versa el poema, el mar ensopega i pega al penya-segat.” Més enllà de la bellesa de la imatge, el músic hi expressa un altre significat: “serveix per dir que estem aguantant i resistint aquestes empentes que ens venen de fora”.
 
La cançó acaba amb els versos que li donen el nom: “Llum de lluna me davalla / per punxar-me el pensament”. “La llum de lluna fa reflexionar”, opina Juanico, qui veu en aquesta imatge “el fet de poder mirar de fugir quan tens una mica d'obscuritat que t'està fent donar voltes al cap. La llum de lluna t'espavila, és un pessic”, conclou.
 
La musicació de la peça és seva, tot i que per fer-la realitat en el disc ha comptat amb les veus de Rita Barber i Llunes Brunes, a més d’amb el llaüt de Toni Pastor. Al videoclip que estrenem avui, enregistrat en directe a l’Algendar Vell de Ferreries, ha convidat Blanca Coll al violí elèctric, Lluís Gener al contrabaix, i Moi Pelegrí a la percussió.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, edrbalears, Cris Juanico, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.