Estrenes

Paunezz actualitza «La cançó del lladre»

El cantant i guitarrista igualadí Carles Pauné versiona la coneguda tonada tradicional catalana

| 20/03/2024 a les 12:00h

Paunezz
Paunezz | Altiplà Films
El cantant i guitarrista igualadí Carles Pauné 'Paunezz' va ser un dels exponents de l'onada de pop de butxaca que va sorgir arran de la pandèmia. Des de llavors, el músic ha presentat dos curtes durada —EP#1 (Microscopi, 2021) i EP#2 (Massaviu, 2022)— de pop costumista marcat pels sintetitzadors i les veus filtrades. Avui, estrenem la seva nova versió de la tonada tradicional catalana "La cançó del lladre".


Aquesta nova versió de "La cançó del lladre" uneix la tradició interpretativa de la guitarra clàssica i les noves tendències tímbriques del pop contemporani. El tema arrenca amb una introducció a guitarra sola en què Paunezz parteix del canònic arranjament per a guitarra clàssica del mestre barceloní Miquel Llobet (1878-1938) i l'adapta a les possibilitats tècniques de la guitarra elèctrica. Tot seguit, l'igualadí hi incorpora la seva veu, amarada en una notòria capa d'autotune que li atorga a la cançó la sonoritat particular de Paunezz.

"La cançó del lladre" és una tonada que relata una història de bandolers a través de la confessió de la malifeta en primera persona i que qüestiona la legitimitat dels actes i els motius que impulsen una persona a dur-los a terme. Per la seva banda, el videoclip ha estat produït per Altiplà Films, i dirigit per Roger Mitjans. Rodat en format 16 mil·límetres de pel·lícula a la Sagrada Família d'Igualada, la peça visual pretén mantenir l'essència senzilla però alhora sofisticada de la cançó.

 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Paunezz, estrenes, La cançó del lladre, pop de butxaca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.