Actualitat

L'Auditori presenta nova temporada amb el lema '(Contra) Natura'

L'equpament barceloní ha programat per a la pròxima temporada un total de més de 500 concerts

L'OBC, sota la batuta de Ludovic Morlot, presentarà obres com la simfonia 'Alpina' de Strauss, la 'Pastoral' de Beethoven o 'La mer' de Debussy

Renaud i Gautier Capuçon, Lucas Debargue i Leif Ove Andsnes, Frank Peter Zimmermann, Daniel Hope, Julia Hagen i Steven Isserlis són alguns dels grans noms internacionals programats

| 06/05/2024 a les 18:15h

Presentació de la temporada 2024-2025 de L'Auditori
Presentació de la temporada 2024-2025 de L'Auditori | Arxiu l'Auditori
L'Auditori ha presentat la nova temporada 2024-2025, que reunirà més de 500 concerts programats per l'equipament barceloní i que duu el títol de (Contra) Natura. Aquest lema reflexiona sobre la relació de la creació artística, intrínsecament humana, i la natura. A continuació destaquem els apartats més destacats d'aquesta extensa programació.
 

L'OBC MÉS NATURALISTA

La nova temporada de l'OBC estarà farcida de peces estretament relacionades amb la natura. Sota la batuta de Ludovic Morlot, s'interpretarà la sisena simfonia Pastoral de Beethoven, l'impressionisme simfònic de DebussyLa mer, la primera simfonia Tità de Mahler, la Cinquena simfonia de Sibelius o l'Alpina de Strauss. A més, també es continuarà aprofundint en el projecte integral de Ravel, amb les interpretacions del ballet Daphnis et Chloé i l'òpera L'heure espagnole

L'orquestra també ha convidat pel pròxim curs alguns dels solistes més rellevants del circuit internacional. Els més destacats són els germans Renaud i Gautier Capuçon, els pianistes Lucas Debargue i Leif Ove Andsnes, els violinistes Frank Peter Zimmermann i Daniel Hope o els violoncel·listes Julia Hagen i Steven Isserlis. També posaran veu a diverses obres simfòniques interpretades per l'OBC Fleur Barron, Nicky Spence, Alexandra Loewe i Sílvia Pérez Cruz.

Així mateix, l'OBC continuarà el seu procés d'internacionalització. Enguany, farà una gira pel reputat festival de Pasqua d'Ais de Provença i l'Auditorium de Lió, mentre que a l'estiu farà un segon viatge a una de les sales més prestigioses de tota Europa: el Concertgebouw d'Amsterdam. A més, de la mà d'Ibercamera, L'Auditori també durà a terme el procés invers i serà l'amfitrió de diverses formacions internacionals, com l'Orquestra Filharmònica de Hèlsinki, sota la direcció de Jukka-Pekka Saraste, o l'Orquestra Simfònica de Viena, dirigida per Andrés Orozco-Estrada.
 

UNA BANDA MUNICIPAL D'HOMENATGES

La Banda Municipal de Barcelona encara la nova temporada amb diversos homenatges. Un d'ells serà a Amando Blanquer Ponsoda pel 90è aniversari del naixement, un altre al centenari de la mort de Puccini, i un tercer al 150è aniversari de la mort de Bizet. Entre les obres que interpretarà la banda el curs vinent, hi haurà Pinni di Roma d'Ottorino Respigui, la Suite empordanesa de Juli GarretaPangea d'Abraham Cupeiro, entre altres.

A més, també cal destacar el centenari d'una altra gran fita destacada: la de Richard Strauss dirigint la BMB a la Plaça Sant Jaume el 23 de març de 1925. Per a celebrar l'efemèride, s'interpretarà Mort i transfiguració de Strauss i s'estrenarà Barcelona 1925, d'Eduard Betes. El director del concert commemoratiu de l'efemèride serà el titular José R. Pascual-Vilaplana
 

MÚSICA DE CAMBRA I ALTRES CICLES

La música de cambra tindrà com a gran plat destacat la 3a Biennal de Quartets de Barcelona, que tindrà lloc a la tardor. Es podrà sentir el repertori més canònic de compositors com Haydn, Beethoven i Brahms, entre altres. Alhora, però, tampoc hi faltarà la nova creació amb autors contemporanis com Caroline Shaw, Judith Weir, Krzysztof Penderecki o José Río-Pareja, les obres dels quals seran interpretades per quartets com el Tacaks, el Gerhard, el Modigliani o l'Apollon Musagete.

Paral·lelament, també se celebraran al llarg de la temporada diversos cicles. Un d'ells és l'Intocables, que convida grans solistes internacionals, com Janine Jansen, acompanyada del pianista Denis Kozhukin. Tampoc faltarà el Festivals Emergents, per on passaran nous valors interpretatius com la trompetista Matilda Lloyd, el cellista Benjamin Kruithof i el viola Sào Squlez Larivière. Dins de la música contemporània, l'Auditori també comptarà un any més amb el festival Mixtur i el Subsònic, dedicat a la música electrònica.

Dins de la programació de música antiga, tornarà a sonar El so original, el cicle dedicat a l'aproximació de la interpretació històrica. El reputat director i violista de gamba Jordi Savall seguirà indagant en la interpretació de la música del segle XIX amb obres de Schumann, Schubert i Bruckner. La música antiga també continuarà de la mà del Festival Llums d'Antiga, que portarà repertoris oblidats, com l'Oratori de Carles Baguer El hijo pródigo o El Rèquiem de Joan Cererols, per diferents esglésies de Barcelona.
 

EL JAZZ I EL POP NO FALTEN A LA CITA

El jazz, el pop i la música moderna tampoc faltaran a la nova temporada de l'Auditori. El cicle Sit Back portarà propostes d'autor com la de Tarta Relena, Anna Andreu, Mar Pujol i Oso Leone, però també la de l'artista multidisciplinari Carles Viarnès. Per la seva banda, el cicle Sessions, enfocat al jazz, portarà artistes destacats com Marco Mezquida i Chicuelo, el bateria Ramon Prats, el trompetista Raynald Colom, la saxofonista Irene Reig o el contrabaixista Javier Colina, entre altres.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, temporades, clàssica, obc, ludovic morlot, L'Auditori de Barcelona, L'auditori

COMENTARIS

Programació

Anònim, 06/05/2024 a les 20:52

L'OBC només interpreta Pedrell, Morera, Manen, Samper, etc. per commemorar algun aniversari i gràcies. Una vergonya.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.