Robert Brufau, Pep Vives i Xavier Marcé a la roda de premsa de l'Auditori 25 anys Foto: Arxiu
Aquesta programació especial inclourà la inauguració d'una exposició retrospectiva de la mà del Museu de la Música de Barcelona així com l'estrena del nou festival Subsònic —sota la mateixa direcció artística de l'Auditori—, que té la música electrònica com a vehicle de nous llenguatge sonors. També acollirà una actuació gratuïta de l'Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) a la sala Pau Casals; i un concert commemoratiu de l'aniversari amb solistes de primer nivell internacional —com són el pianista Denis Kozhukhin i la soprano Anna Devin—, a més de diverses estrenes mundials interpretades per l'OBC i la Banda Municipal de Barcelona (BMB).
Més enllà de les activitats obertes a la ciutadania per celebrar aquest quart de segle, L'Auditori també ha programat diversos concerts que el posicionen com a centre que aposta per la creació actual. El del dia 8 de març, l'OBC estrenarà Utopia, d'Oriol Saladrigues, i el violinista Augustin Hadelich interpretarà el Concert per a violí n.1 de Benjamin Britten. El 15 de març, l'OBC inaugurarà amb la soprano Fleur Barron Las constelaciones que más brillan, de Raquel Garcia-Tomás; i, a més, també sortirà en prevenda el primer disc físic del segell de L'Auditori amb la primera part del concert de la integral de Maurice Ravel.
El dia 22 de març, Kozhukhin i Devin estrenaran la peça Songs for Júlia de Josep Maria Enguix; i el 24, la Banda Municipal de Barcelona, capitanejada per José R. Pascual-Vilaplana, presentarà la Simfonia Gaudí d'Albert Guinovart.
Plaques fotovoltaiques L'Auditori Foto: Arxiu de L'Auditori
D'altra banda, L'Auditori ha impulsat un seguit d'inversions encaminades a fer de l'equipament cultural un model de sostenibilitat. Així ho han explicat avui en roda de premsa a l'Espai 5, de la mà del seu director, Robert Brufau; de Xavier Marcé, regidor de Cultura i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona; i de Pep Vives, de la direcció general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. S'hi han mostrat algunes de les millores fetes a l'edifici, que tenen a veure amb l'estalvi energètic —amb la instal·lació de 1.197 panels fotovoltaics— i amb les millores acústiques de la sala principal, la Sala Gran, per millorar les condicions d'escolta dels músics a dalt de l'escenari, especialment quan es tracta de formacions simfòniques.