Actualitat

APECAT celebra 20 anys amb un cicle de concerts a l'Heliogàbal

L’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans també aplaudeix els bons resultats de l’enquesta de consum cultural de la Generalitat de Catalunya

Els concerts es faran en el marc del Fonograma 2024 en vuit jornades durant octubre, novembre i desembre

Entre els artistes que s'hi podran veure hi ha The Crab Apples, Júlia Amor, Ju, Gessamí Boada, Okdw, o Cloe

| 21/06/2024 a les 16:30h

Imatge il·lustrativa
F. Sergi Núñez
L’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) celebra 20 anys aquest 2024.  En commemoració, i en el marc de Fonograma 2024, l'associació ha reunit 16 discogràfiques catalanes que participaran en un cicle a la Sala Heliogàbal. A la commemoració, se suma a la celebració les bones dades del resultat de l'enquesta de consum cultural de la Generalitat de Catalunya, que publica anualment l'Anuari de la Música, que ha revelat que el 86% dels catalans i catalanes escolten música de manera habitual.

Entre les discogràfiques presents hi ha Hidden Track Records, Halley Records, El Genio Equivocado, Primavera Labels, Microscopi, Rambla, Dsk Pop, Crea Music, Bankrobber, Satélite k, Fanàtik, Música Global, Son Canciones, La Cupula Music, Delirics i U98 Music. Les vuit jornades de concerts començaran el 30 d'octubre amb les actuacions de The Jenifers i OKDW i l'endemà, 31 d'octubre, el seguiran Pablo Romo i Júlia Amors. En l'única data de novembre, el dia 2, Jo Jet i Maria Ribot i Dones de Paraula agafaran el micròfon la Sala Heliogàbal. El desembre començarà el dia 11 amb les actuacions de The Crab Apples i Txenia i, el dia 12, amb les de Cai Goyadol i Gessamí Boada. El 13 serà el torn de Ju i Gigi Ros, mentre que el 14 de desembre actuaran A Singer of Songs i Halldor Mar. El cicle el tancaran Cloe i Mina Ritz el 18 de desembre. 
 


APECAT va néixer amb l’objectiu de cohesionar un sector tradicionalment desunit, i actualment compta amb 45 discogràfiques i editorials. L'associació té també posada la mirada al futur, i busca defensar a tots els grups associats davant la nova organització del mercat que està provocant la irrupció de la IA. També treballa per garantir l’accés per a tothom a la música enregistrada i en visibilitzar-la dins els gegants de l'streaming. Per aconseguir-ho, APECAT ha creat diverses activitats, que inclouen: espais de trobada i reflexió, com les Music Talks—una plataforma per compartir diferents coneixements, experiències i perspectives en la música— i el Fonograma —que porta la música a diferents espais de la ciutat i l'apropa al públic, donant vida a l’escena cultural local—. 

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, APECAT, concerts, actualitat, OKDW, the jenifers, pablo romo, júlia amor, Jo jet i Maria ribot, Dones de paraula, the crab apples, Txenia, cai godayol, Gessamí Boada, Ju, gigi ros, a singer of songs, halldor mar, Cloe, mina ritz, sector musical

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.