Pura dylanita (7)

| 19/03/2013 a les 07:00h

La secció catalana del club dels dylanites presenta avui nous documents, sorgits de l’ingent arxiu de Jordi Roura. Es tracta d’una adaptació inèdita que Albert Batiste va fer en temps del Grup de Folk de “Motorpsycho Nightmare”, de Bob Dylan, traduïda aquí com a “Malson psicomòbil”.
“Motorpsycho Nightmare” es va incloure al quart disc de l’artista, Another Side of Bob Dylan (Columbia, 1964), un àlbum on el bard ja intenta mostrar una altra cara i escapar dels estereotips que l’havien convertit en messies de la progressia. Hi ha un so cru i clàssics com “Chimes of Freedom” i “My Back Pages”, que després agafarien els Byrds per fer-ne hits pop, i també “It ain’t Me Babe”, que un poc després Dylan prestaria a Johnny Cash perquè en fes una adaptació country & western. Pel que fa a “Motorpsycho Nightmare”, és un blues accelerat on s'exposa un malson: el narrador ha de fugir per cames d’una granja invocant el nom de Fidel Castro per tal que la filla del masover –puritana per segons què i atrevida per altres coses– se li deixi d’insinuar.
Ja fa gairebé un any, quan vam presentar l’adaptació que Batiste va fer de la llarga i cruel balada de Hollis Brown, JM Baule es va atrevir a fer-ne una versió sensacional. Ara deixem aquests dos fulls aquí, a veure si algú s’arremanga i ataca aquesta fabulosa història del rodamón, el masover i la seva filla.



Arxivat a: Dies i dies