El disc de La Marató, al quiosc amb l'Enderrock

Al llarg del mes de desembre es podrà adquirir el disc amb el número de la revista

| 28/11/2014 a les 07:00h

El CD estarà disponible amb els diaris d'àmbit català el diumenge 30 de novembre, i durant tot el mes amb el número de desembre d'Enderrock, que es distribuirà als punts habituals, inclosos els supermercats Bon Preu i les llibreries Abacus.
Andrea Motis i Joan Chamorro Foto: Fede Nieto

La banda sonora de La Marató d'enguany, que se celebrarà el 14 de desembre i estarà dedicada a les malalties del cor, està formada per una trentena d'artistes nacionals i internacionals, entre els quals Joan DausàObesesToni XuclàPau RibaAndreu Rifé, Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet, Els Pets i Projecte Mut. Formen el disc un total de 19 temes, 14 dels quals s'han adaptat al català per primera vegada, llengua en què també canten per primer cop vuit artistes. L'artífex del projecte és Àngel Lacalle, acompanyat a la producció musical per Marc Parrot, Jordi Cubino i els germans Toni i Txasqui Ten.



Obre el disc la versió d'"Al·leluia" de Leonard Cohen d'Andrea Motis i Joan Chamorro, escollida cançó de l'any de La Marató de TV3 2014 i una de les peces més ben guardades del seu repertori. La llista de temes inclou duets pensats per a l'ocasió, com ara Antonio Orozco i l'escola de música Centre de les Arts de l'Hospitalet de Llobregat a "El cor que ara es trenca" (d'Alejandro Sanz), Andreu Rifé i el Cor Àkan a "Lluitar" (de Pink), o bé Pau Riba i l' Orquestra Simfònica del Vallès a "Quina mà tan freda" (fragment de l'òpera de Puccini La Bohème). Els illencs Projecte Mut interpreten "A déu demano" (de Juanes), Joan Dausà canta "Hi ha algú que em va dir" (de Carla Bruni) i Obeses "Rosó, pel teu amor". 

Els guanyadors del Sona 9 2012 Empty Cage també se sumen a la iniciativa amb la seva versió "Per sempre jove" (de Bob Dylan), Els Pets se situen a la cinquena pista del disc amb "Aquests cops" (de Fountains of Wayne), i Palance , Lexu's i Victòria Riba canten junts un clàssic, "Que boig el món" (de Lax'n'Busto). A més, també hi ha posat el seu granet de sorra la cantant Laura Pausini amb la pròpia "Jo sempre hi seré", Alexandra Stan a "Sóc forta" (de Cher) i Ivan Ferreiro interpretant "Alegria" (d'Antònia Font). El disc també inclou una versió instrumental de "Stayin' Alive" de Bee Gees, a càrrec de Se Atormenta Una Vecina.


La desena edició discogràfica física es podrà obtenir diumenge 30 de novembre amb tots els diaris d'àmbit català que tenen edició dominical: La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, Diari de Tarragona, Segre, Diari de Girona, Regió 7 i Ara, així com els esportius Sport, Mundo Deportivo , El 9 Esportiu i La Grada. A més a més, la revista Enderrock  distribuirà el disc al llarg de tot el mes amb el número de desembre, que es podrà comprar als punts habituals, inclosos els supermercats Bon Preu i les llibreries Abacus.

L'edició del disc de La Marató 2013 va vendre 200.000 còpies, i els tres darrers anys ha estat el treball discogràfic més venut al món en un sol dia. La recaptació que s'obtingui a través del CD es destinarà al marcador de La Marató del 14 de desembre amb l'objectiu de finançar projectes de recerca científica sobre les malalties del cor.
Arxivat a: Enderrock