Actualitzat el 05/11/2018

El Terra i Cultura 2018 ja té els cinc finalistes

Sommeliers, Projecte Mut, La Folie, Ivette Nadal i Carles Dénia i Aleix Tobias són els artistes que arriben al tram final del concurs

El passat 29 d'octubre es revelaven les 23 propostes triades per Lluís Llach per concórrer al certamen Terra i Cultura. El 13 de novembre s'anunciarà el guanyador de l'onzena edició del Premi Miquel Martí i Pol, dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill.

Foto: Xavier Mercadé

Són 23 cançons escollides entre més de 300 poemes musicats en català publicades o enregistrades entre l'11 de setembre de 2017 i l'11 de setembre de 2018. Avui es poden destriar les cinc propostes finalistes que concorreran al premi Miquel Martí i Pol al millor poema musicat en català de l'any, dotat amb 5.000 euros i una obra original de l'escultor Josep Bofill.

Aquests són els cinc millors poemes musicats de l'any, segons el jurat:

Carles Dénia i Aleix Tobias, "Qual serà el jorn que la mort jo no tema", d'Ausiàs March
Ivette Nadal, "De quan t'adorms", de Víctor Sunyol
La Folie, "L'infinit a les mans", de Jordi Roig
Projecte Mut, "Ball pagès", de Marià Villangómez
Sommeliers, "La llibertat", de Joan Margarit

El jurat anunciarà el guanyador definitiu el pròxim 13 de novembre en un acte públic a la seu de la SGAE, amb la presència del president i promotor principal del premi, Lluís Llach. També formen part del jurat en aquesta onzena edició la música Laura Almerich; el director editorial de Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, i Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca.

Els guanyadors de les darreres edicions han estat David Carabén de Mishima (2017) per "Tot són preguntes" de Joan Vinyoli; Mireia Vives i Borja Penalba (2016) per “Si no fores (no amb mi)” de Roc Casagran; Bartomeu (2015) per “Els amants” de Vicent Andrés Estellés; Judit Neddermann (2014) per “El fugitiu” de Miquel Martí i Pol; Toni Xuclà (2013) per “Aquesta pau és meva” de Salvador Espriu; Roger Mas (2012) per “Si el mar tingués baranes” de Maria-Mercè Marçal; Tomàs de los Santos (2011) per “Homenatge anònim XV” de Vicent Andrés Estellés; Joan Manuel Galeas (2010) per “Em declaro vençut” de Miquel Martí i Pol, i Òscar Briz (2010) per “Sense futur” de Salvador Espriu; Sílvia Pérez Cruz (2009) per “Covava l'ou de la mort blanca” de Maria-Mercè Marçal, i Clara Andrés (2008) per “Personatges” de Josep Pedrals.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: