En portada

El madrileny s'ha imposat amb la musicació de «Podries», de Joana Raspall

Valderrama guanya el Premi Miquel Martí i Pol

El jurat ha guardonat a Valderrama amb el Premi Miquel Martí i Pol d'enguany, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, alhora que ha reconegut, en forma de premi accèssit, l'adaptació de "Cançó", a càrrec de Marala, amb un doble màgnum del vi Embruix del Celler Vall-Llach. 

Segueix en directe el veredicte del Terra i Cultura 2020

Feliu Ventura, Pau Alabajos, Marala, Vienna i Juan Valderrama són els cinc finalistes elegits pel jurat del XIII Premi Miquel Martí i Pol

El Certamen Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach, atorga anualment el Premi Miquel Martí i Pol al millor poema muicat en llengua catalana. El guardó, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, s'anunciarà enguany via streaming degut a les restriccions derivades de la pandèmia.

Els 25 poemes musicats seleccionats
per Lluís Llach

El Celler Vall-Llach atorga el XIII Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada en català

La tretzena edició del Certamen Terra i Cultura, que atorga el Premi Miquel Martí i Pol a la millor cançó adaptada a partir d'un poema en llengua catalana, ha anunciat les 25 musicacions preseleccionades pel músic i escriptor Lluís Llach, impulsor de la iniciativa. De la proposta hauran de sortir els cinc finalistes elegits pel jurat, que es faran públics dilluns de la setmana vinent. El premi, convocat pel Celler Vall Llach, està dotat aquest any amb 1.000 euros i una peça de l'escultor Josep Bofill. 

Oberta la convocatòria del XIII Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

L'edició d'enguany varia els guardons a causa de la crisi sanitària però manté l'esperit i algunes aportacions

El Terra i Cultura torna a engegar motors per dur a terme una convocatòria especial però amb més sentit que mai.

Magalí Sare: «La poesia cantada és una dimensió més del so i l'emoció»

Entrevista a Magalí Sare, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019 per la cançó "Desplegar-se" de Sònia Moya

"Desplegar-se", de Sònia Moya a càrrec de Magalí Sare (amb Manel Fortià), pertany al poemari Càntara (Témenos Editorial, 2018). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Ju: «Canto sobre una transformació de l'ésser cap a la totalitat»

Entrevista a Ju, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

 El poema "Chen la commoció (El tro)", del poeta i cantautor Pere Vilanova i inclòs en el poemari L'oracle del drac. El llibre dels canvis (Editorial Fonoll, 2016), ha estat musicat a càrrec de Ju. Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. La decisió sobre el guanyador es farà pública el dimecres 13 del mateix mes.

Miquel Gil: «Enric Casasses aconsegueix dir en un poema més imatges que un cineasta en un quart d'hora de filmació»

El cantautor és un dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

"Llei horària" és un fragment del llarg poema "Sense trofeu" que es troba dins La cosa aquella d'Enric Casasses, i la musicació que n'ha fet Miquel Gil forma part del seu recent disc, Geometries (Temps Record, 2019). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el Celler Vall-Llach. 

Eduard Iniesta: «El que més m'agrada de la poesia de Casasses és el lliurar-se a la transgressió»

Entrevista a Eduard Iniesta, un dels cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019 per la cançó “Pertanyo a la llibertat” d’Enric Casasses

"Pertanyo a la llibertat" d’Enric Casasses a càrrec d'Eduard Iniesta, i interpretat amb Andrea Motis, és un poema que pertany al poemari Bes nagana (Edicions de 1984, 2011), expressió que, en rus col·loquial, vol dir 'sense pistola'. Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Clàudia Cabero: «Els músics tenim una pedrera de poesia increïble per explorar»

Entrevista a Clàudia Cabero, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

Clàudia Cabero ha musicat "Dona-dindi" de la poeta Rosa Maria Arrazola, aparegut dins del poemari Buit de març (Viena Editorial, 2017). "Dona-Dindi" és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Els cinc finalistes del Terra i Cultura 2019

Miquel Gil, Clàudia Cabero, Eduard Iniesta, Ju i Magalí Sare són els autors dels millors poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol

El jurat es reunirà dissabte 9 de novembre, i la seva decisió sobre els guanyadors es farà pública el 13 de novembre. L'acte de lliurament se celebrarà el dimecres 13 de novembre a les 12 h al restaurant El Tros del Celler Vall-Llach.
Pàgina 1 de 12
 Següent >
Amb el suport de: