Actualitzat el 13/11/2018

Sommeliers guanya el premi Miquel Martí i Pol 2018 per la musicació de Joan Margarit

El grup coral s'ha imposat als altres quatre finalistes amb la cançó que adaptava el poema "La llibertat"

La musicació de Sommeliers del poema "La llibertat" de Joan Margarit ha estat la guardonada de l'onzena edició del certamen Terra i Cultura, que impulsa el celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. El grup vocal ha rebut el Premi Miquel Martí i Pol de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest migdia a la seu de la SGAE, a Barcelona. 

Sommeliers Foto: Xavier Mercadé

Les altres quatre composicions que havien arribat a ser finalistes eren les musicacions de "Qual serà el jorn que la mort jo no tema", d'Ausiàs March, a càrrec de Carles Dénia iAleix Tobias; "De quan t'adorms", de Víctor Sunyol, a càrrec d'Ivette Nadal; "L'infinit a les mans" de Joan Roig, a càrrec de La Folie, i "Ball pagès", de Marià Villangómez, a càrrec de Projecte Mut.

Enderrock.cat va preguntar a Sommeliers què dirien si guanyessin el premi, i la resposta era aquesta: "Seria una molt grata notícia, un reconeixement a la llibertat. En primer lloc donaríem les gràcies a Lluís Llach per haver-nos preseleccionat. Després donaríem les gràcies a tot el jurat que forma el certamen Terra i Cultura d'aquesta XIa edició per la confiança dipositada en la nostra musicació i a totes les persones que ens han fet costat durant tots aquests anys de treball. Rebre un reconeixement d'aquestes característiques ens motivaria molt a seguir creant i musicant. La cultura és un bé col·lectiu, un tresor que ens necessita a tots nosaltres per mantenir-se viva i que, al mateix temps, l'hem de viure i compartir. És una forma de ser lliures". I així ho van fer a la seu de la SGAE.

Els guanyadors de les darreres edicions han estat David Carabén de Mishima (2017) per "Tot són preguntes" de Joan Vinyoli; Mireia Vives i Borja Penalba (2016) per “Si no fores (no amb mi)” de Roc Casagran; Bartomeu (2015) per “Els amants” de Vicent Andrés Estellés; Judit Neddermann (2014) per “El fugitiu” de Miquel Martí i Pol; Toni Xuclà (2013) per “Aquesta pau és meva” de Salvador Espriu; Roger Mas (2012) per “Si el mar tingués baranes” de Maria-Mercè Marçal; Tomàs de los Santos (2011) per “Homenatge anònim XV” de Vicent Andrés Estellés; Joan Manuel Galeas (2010) per “Em declaro vençut” de Miquel Martí i Pol, i Òscar Briz (2010) per “Sense futur” de Salvador Espriu; Sílvia Pérez Cruz (2009) per “Covava l'ou de la mort blanca” de Maria-Mercè Marçal, i Clara Andrés (2008) per “Personatges” de Josep Pedrals.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: