Redacció | Actualitzat el 21/07/2017

Lluís Llach obre la convocatòria pel X Terra i Cultura

Fins a l'11 de setembre es poden presentar poemes musicats al certamen

Un any més s'obre la convocatória d'aquest certamen al que, fins al 11 de setembre del 2017, s'hi poden poden presentar cançons amb música original basada en un poema en llengua catalana.


"Si no fores (no amb mi)" és un poema del sabadellenc Roc Casagran que van musicar Mire Vives i Borja Penalba al disc L'amor fora de mapa (Mésdemil, 2016). Aquesta cançó va ser la guanyadora de la IX edició del Certamen Terra i Cultura, que enguany obre de nou la convocatòria per a la desena edició. Lluís Llach ha fet una crida per a la rebuda de propostes:Les bases del concurs defineixen que es podran presentar al Certamen tots els compositors que ho vulguin, sense cap mena de limitació estilística. El Premi Miquel Martí i Pol vol premiar la millor composició musical que doni vida a un poema en llengua catalana. Les composicions hauran de ser originals i inèdites i han d'haver estat publicades entre l’11 de setembre de 2016 i l’11 de setembre de 2017, data en què es tanca el termini per participar-hi.

El primer premi està dotat novament de 5.000 euros, i ja han guanyat el concurs amb anterioritat artistes com Mire Vives i Borja Penalba, Bartomeu, Judit Neddermann i Ignasi Cussó, Roger Mas, Tomàs de los Santos, Toni Xuclà i Gemma Humet, Joan Manuel Galeas, Clara Andrés i Sílvia Pérez Cruz.

10 anys de Terra i Cultura
Enguany aquesta iniciativa impulsada pel Celler Vall Llach arriba a la desena edició. Per celebrar l'aniversari es prepara un recital especial que tindrà lloc el 26 de novembre a Barcelona, on la música i la poesia seran les grans protagonistes.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: