Cris Juanico presenta 'F(a)usta' a l'Strenes

El menorquí engega la gira de presentació aquest vespre a Girona

| 17/04/2015 a les 14:59h

Amb un fons sonor de luxe, Cris Juanico acompanya la seva veu d'un quartet de corda, contrabaix i guitarra. El cantautor de Menorca presenta avui a Girona, dins la programació del festival Strenes, el seu darrer àlbum, F(a)usta (RGB Suports / Aumón, 2015). 
Cris Juanico Foto: Juan Miguel Morales

F(a)usta
 és el l'últim disc de Cris Juanico: deu noves cançons interpretades com un agraïment a la música mediterrània. "És una paraula que m'agrada perquè té dos significats que són importants per al disc. D'una banda, amb la 'a' entre parèntesi, és la sonoritat de fusta que hem buscat. I de l'altra hi ha l'acceptació poc coneguda de l'adjectiu fausta que vol dir afortunada", explica Juanico, que se sent afortunat de poder-se guanyar la vida amb "el hobby més gran que ha tingut", i afegeix que "no és casual que F(a)usta sigui un títol femení; el disc és un agraïment a la música, que és femenina". 

Miquel Àngel Aguiló és el compositor encarregat d'arranjar les cançons de l'àlbum per a quartet de corda, que ja havia portat al directe amb només una guitarra. "Un dia em vaig llevar amb la idea de treballar amb cordes", comenta. La producció l'ha fet Toni Pastor, que ja havia treballat amb el menorquí a Ja T'Ho Diré, i va ser qui va pensar en Aguió per fer els arranjaments: "És un músic de formació clàssica que, entre moltes altres coses, va treballar en el disc simfònic d'Antònia Font, Coser i cantar (Blau / DIscMedi, 2007). 

Estrena de
F(a)usta
Aquesta nit Cris Juanico presentarà aquest darrer disc a Girona en el marc del festival Strenes. Per Sant Jordi serà a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, fent un tastet de les noves cançons. La resta de concerts es poden consultar al seu web.


Arxivat a: Enderrock