RGB Suports publicarà el nou disc de Sopa de Cabra

D'aquí un mes entraran a l'estudi de gravació i el nou àlbum sortirà al novembre

| 15/05/2015 a les 18:00h

Sopa de Cabra combinarà la gira de retorn 3,2,1... amb l'enregistrament de les noves cançons. El 15 de juny entraran a l'estudi de gravació i el disc l'editarà el segell de l'empresa que van constituir ells mateixos ara fa dues dècades, RGB Management. 
Sopa de Cabra Foto: David Ruano

Després de conèixer fa uns dies que el bateria Pep Bosch s'ha incorporat a la gira de retorn de Sopa de Cabra i que el grup actuarà amb la seva formació original, el nou disc d'estudi també va prenent forma. Després de quinze anys sense enregistrar un àlbum amb noves cançons, els gironins tornaran a entrar a l'estudi el proper 15 de juny. El disc es llançarà al mercat el mes de novembre i tindrà el segell RGB Suports, la mateixa empresa de la qual van ser fundadors l'any 1994 (RGB Management). El darrer àlbum compost i escrit pel duet Quintana-Thió va ser Plou i fa sol (Música Global, 2001), poc abans de la seva retirada dels escenaris el 8 de novembre d'aquell mateix any. El grup va reaparèixer de manera puntual la tardor del 2011 amb una exitosa gira de set concerts a Barcelona, Girona, Tarragona i Palma. Va ser al final d'aquest retorn quan el cantant Gerard Quintana va anunciar que no tornarien a pujar als escenaris si no era per presentar un treball amb noves cançons, un somni que es farà efectiu aquest 2015, just quan Sopa de Cabra celebrarà el 25 aniversari del primer disc.

El nou àlbum encara no té nom però, tant en el disc com en el seu retorn en directe, "Sopa de Cabra emprarà noves fórmules de creativitat i realització, combinant el local d'assaig, l'estudi i els escenaris per oferir les noves cançons que tothom espera amb la màxima dedicació i il·lusió, i a més plasmar la màgia imprescindible d'aquesta nova etapa", ha assegurat el director de RGB Management, Xavi Fortuny (que també va ser bateria de Sopa de Cabra l'any 1994). A més, Fortuny ha volgut remarcar: "És especialment emotiu per a nosaltres poder compartir aquest nou viatge, iniciant un nou camí junts. Mai és massa tard per tornar a començar".

De moment el grup es troba immers en el procés de gestació de les cançons i en els assajos de la gira de tres únics concerts que tenen prevista aquest estiu. La primera parada serà el 18 de juliol al Festival Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols), del qual ja s'han venut prop del 50 % de les entrades, segons han informat els promotors. El 24 de juliol actuaran a Les Santes de Mataró i el 7 d'agost actuaran al Festival Internacional de Música de Cambrils, del qual ja s'han venut 1.800 localitats, segons el certamen.
Arxivat a: Enderrock