Projecte Mut, cançó de l'estiu de TV3

És la primera vegada que s'aposta per un grup illenc

| 26/06/2015 a les 15:00h

"Junts" de Projecte Mut serà la cançó que acompanyarà l'estiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Es podrà escoltar properament, però a Enderrock.cat parlem amb el músic i productor Joan Barbé per saber les coordenades del nou tema. 
Projecte Mut Foto: Andrés Iglesias

El passat dimecres 24 de juny, el Telenotícies vespre de TV3 va anunciar que enguany el duet format per Joan Barbé i David Serra serà l'encarregat de la cançó de l'estiu que presenten la televisió i ràdio públiques cada temporada (podeu recuperar el reportatge aquí). Fins d'aquí unes setmanes no es podrà escoltar la cançó sencera i Joan Barbé (guitarrista i productor) assegura que va "més enllà dels tòpics de la cançó de l'estiu". 

La cançó està acabada de sortida del forn i l'han enllestida en un parell o tres de setmanes. Barbé explica que han tingut total llibertat, amb el punt de partida com a leit motiv "Junts", la idea de col·lectivitat, que dóna nom al tema. 

L'han enresgistrat a l'estudi del mateix Barbé, Magrana Studios, que també ha encapçalat la producció. Quin és el resultat? "D'una banda, la sonoritat de Projecte Mut, tant pel que fa a so de grup com a l'hora de cantar, com més nostra millor. D'altra banda, a partir de la lletra volíem plasmar que amb els temps que corren en tots els àmbits de la vida, tothom va a la seva, i al final la unitat és vital. Fins i tot per naltros que som un grup de música, que anem tots a l'una és molt important. Pot semblar un concepte molt general i estàndard, però de vegades no t'adones que vas a la teva." 

Aquesta idea d'unitat es pot escoltar al fragment que ha presentat TV3 al reportatge, on es pot sentir David Serra cantant: 'Un casteller tot sol no fa castell'. Però les cançons de Projecte Mut també destaquen per les referències a la seva terra, a les illes Pitiüses, i en aquest cas ha avançat que hi haurà una picada d'ullet a l'illa a la segona estrofa. 
Arxivat a: Enderrock