Una nova edició del Born de Cançons

D'octubre a desembre hi actuaran Toti Soler, Cris Juanico, Gossos, Obeses, Xavi Sarrià i Feliu Ventura...

| 09/07/2015 a les 12:00h

El cicle de música de mercat Born de Cançons torna amb força a la tardor. El Born Centre Cultural esdevé l'escenari d'una trobada única amb una posada a escena propera, acompanyada d'un tast de vins de diferents denominacions d'origen escollides per a cada proposta musical. Pop i jazz maridats amb els cellers d'arreu del territori. 
Gossos Foto: Àlex Carmona

La primera edició del Born de Cançons va debutar amb èxit, exhaurint entrades amb el toc d'inici de Lax'n'Busto i amb les actuacions de Joan Dausà i Aspencat. Per a la tardor, el cicle es consolida al centre cultural barceloní amb les mateixes coordenades: dos concerts de pagament al mes, on la música concilia amb vins de DO catalanes i un recital de jazz gratuït al Cafè. 

Octubre de cordes
Cris Juanico (9 d'octubre) s'encarregarà d'inaugurar la segona edició. El menorquí presentarà el seu darrer disc, f(a)usta (RGB Suports), acompanyat d'un quartet de corda, amb un discurs musical cuidat fins a l'últim detall que traçarà un viatge sinuós que donarà vida a les ruïnes del mercat. Toti Soler (23 d'octubre) celebra 50 anys de guitarra catalana, i amb el reconeixement a la trajectòria als Premis Enderrock 2015 sota el braç bufarà les espelmes amb amics i convidats especials. 

Les cordes també seran presents al Cafè amb Txaç (30 d'octurbre), i és que el quartet de formació clàssica explora noves sonoritats al seu darrer àlbum, I després què? (Oco! Produccions, 2014).

Novembre, l'equador
Els manresans Gossos (12 de novembre) han decidit celebrar els 22 anys de trajectòria en un viatge del tot geomètric. 22 anys, 22 concerts i 222 persones de públic a cadascun d'ells. Però el repte és la posada a escena: per fer de la retrospectiva una experiència única, els assistents encerclaran els músics per fer-los també protagonistes de l'espectacle. 

El Born de Cançons acollirà la presentació oficial del debut discogràfic de Trau (19 de novembre). Els guanyadors del Sona 9 2014 estan immersos en la seva carta de presentació: un disc produït per Tomàs Robisco on volen mostrar el pop psicodèlic que els va proclamar vencedors del certamen. 

El guitarrista Yeray Hernández (26 de novembre) proposarà un recorregut musical pels autors brasilers del segle XX. 

Desembre eclèctic
Xavi Sarrià i Feliu Ventura (3 de desembre) agafaran les seves respectives guitarres a l'espectacle Totes les cançons parlen de tu. El nom fa referència a la primera novel·la del cantant d'Obrint Pas, una bona excusa que han dut a l'escenari, una passejada emocionant no només pel vessant més literari, sinó que el duet repassarà cançons des de referents com ara Ovidi Montllor, Kortatu o Lluís Llach fins a clàssics dels dos autors. 

A partir de les músiques de la Festa Major de Vilafranca, el bateria Andreu Presas (10 de desembre) portarà al Cafè la música popular, passant pel jazz, acompanyat d'un combo format per saxo, contrabaix i piano.

Els jaciments del Born tremolaran amb el punt i final de la programació, i és que Obeses (17 de desembre) presentaran el seu tercer disc, Monstres i princeses (Música Global). Música d'excés amb matisos i colors d'un rock fascinant i explosiu. 

Les entrades per als concerts de pagament costen 10 euros i ja es poden comprar en aquest enllaç

El Grup Enderrock proposa les actuacions de pop i cançó, mentre que el Taller de Músics s'encarrega de programar les joves formacions de jazz. 

Arxivat a: Enderrock, barcelona, born de cançons, vi