La resplendor artística d'Adrià Puntí

El músic saltenc publica un nou disc i un llibre-CD il·lustrat

| 16/10/2015 a les 12:00h

El genial músic saltenc Adrià Puntí ressuscita de l'avern per forjar amb ferro roent un senyor àlbum, La clau de girar el taller, i un llibre-CD il·lustrat, que inclou versions i peces inèdites, Enclusa i un cop de mall, editats amb la complicitat de Satélite K. Aquest dissabte 17 d'octubre actuarà a l'Auditori de Girona dins el Temporada Alta, i dos dies més tard protagonitzarà el cicle Enderrock Sona a Barcelona. 

Adrià Puntí. Foto: L&H

Des del disc Maria (Picap, 2002) –dedicat a la seva mare– feia tretze anys que no havia enregistrat cap treball d'estudi amb nous temes. Després de presentar l'any 2013 el llibre i DVD Incompletament Puntí (autoeditat), ja tenia pensat que hi hauria més parts. Tal com explica a l'entrevista de la revista Enderrock 241: "Al principi vaig gravar La clau de girar el taller, però vaig veure que tenia prou cançons i que podia complementar-ho amb el llibre, Enclusa i un cop de mall, que inclou un altre CD amb un programa de ràdio i tot, per mostrar nou altres cançons". 

Tots els discos d'Adrià Puntí estan molt pensats i confeccionats com una joia d'orfebreria. Al CD del llibre hi ha també un treball de veu en les locucions radiofòniques amb què el cantant presenta cadascuna de les cançons: "He fet jornades radiofòniques i era un pitorreo. A la gravació vaig optar per una opció seriosa, que igualment té un punt humorístic. Sorprèn la posada a escena, perquè si en Puntí fes un programa de ràdio tothom pensaria que hauria de caure en la broma fàcil, en una cosa boja, i per això ho vaig plantejar a la inversa".

L'estrena absoluta de l'àlbum serà aquest dissabte 17 d'octubre a l'Auditori de Girona (21 h), en el marc del festival Temporada Alta. A més, el dilluns 19 d'octubre Adrià Puntí serà el protagonista de l'Enderrock Sona, el cicle que porta els artistes de la portada de la revista a l'escenari. Si hi voleu assistir, encara queden invitacions (les podeu demanar aquí). 
Arxivat a: Enderrock, temporada alta, girona, enderrock sona, barcelona, adrià puntí