La cara més tecnològica del Sónar

Primeres confirmacions de la quarta edició del congrés internacional del Sónar+D

| 05/04/2016 a les 14:59h

Els dies 16, 17 i 18 de juny tindrà lloc un dels festivals més esperats de música electrònica de Catalunya, el Sónar. Com una activitat paral·lela a la música, arriba la quarta edició del Sónar+D, un congrés multidisciplinar que relaciona la creativitat i la tecnologia i reflexiona sobre la transformació digital en les indústries culturals. 


El Sónar+D se celebra a Barcelona en paral·lel al Sónar de Dia al recinte de la Fira Montjuïc i aplega experts de diversos àmbits, tant tecnòlegs com emprenedors, artistes, investigadors o empreses. Tots arriben a la capital catalana per presentar-hi projectes, eines o iniciatives que tenen a veure amb les futures experiències creatives en els àmbits de la música o de la imatge.
 
L'encarregat d'inaugurar aquesta quarta edició serà el britànic Brian Eno, conegut per la seva reflexió cultural en la intersecció de l'art, la ciència i la tecnologia. Altres conferències seran a càrrec de Jeff Smith, director de programació musical de determinades emissores de la BBC, i Kate Crawford, investigadora especialitzada de Big Data, que parlaran de com les tecnologies ens ajuden a predir els gustos musicals. Matt Ogle i Ajay Kalia presentaran les seves investigacions sobre la recomanació musical, entre altres conferències. 

D'altra banda, sis músics que participen al Sónar, Jean Michel Jarre, Richie Hawtin, Kode9, Lawrence Lek, Alva Noto i Byetone, participaran en diverses xerrades on explicaran què s'amaga darrere els seus espectacles. Altres activitats seran el debat sobre les experiències de col·laboració entre artistes o la xerrada sobre un dels videojocs més coneguts del món, Minecraft, i com aquest ajuda al desenvolupament creatiu.

Per conèixer totes les activitats en detall que es realitzaran al Sónar+D podeu visitar el seu web
Arxivat a: Enderrock, Lawrence Lek, Kode9, Richie Hawtin, Jean Michel Jarre, Brian Eco, tecnologia, Sónar +D, Sónar, Alva Noto, Byetone