La celebració d'Hysteriofunk

Els andorrans actuaran aquest divendres a la sala El Sielu de Manresa

| 05/05/2016 a les 14:59h

La cinquena referència de la banda instrumental andorrana Hysteriofunk és el llibre-disc Forma (Som Produccions, 2016), un conjunt de relats de l'escriptor David Gálvez i il·lustracions de Àstrid Janer. Celebrant els vint anys de la banda, han traslladat les pàgines i la música en un curtmetratge. 

Hysteriofunk. Foto: Arxiu de la banda.

Després de la publicació de Deco (Righ Here Right Now, 2013) arriba el cinquè treball dels andorrans, titulat Forma (Som Produccions, 2016) i publicat el passat 23 d'abril coincidint amb la diada de Sant Jordi. Hysteriofunk van presentar el seu projecte a la plaça del Poble d'Andorra la Vella acompanyats de l'escriptor David Gálvez i la il·lustradora Àstrid Janer.

El guitarrista de la banda, Oriol Vilella, explica: "Feia molts anys que parlàvem d'aquest llibre-disc. Ara és el moment, perquè la banda està en una faceta molt maca, tots estem molt implicats en el projecte". L'escriptor andorrà David Gálvez no tenia cap mena d'indicació de com havien de ser els seus textos. "Tenia carta blanca. Nosaltres enregistràvem les cançons d'una manera molt simple i els hi enviàvem, sense cap directriu. Ell escrivia el que la música li suggeria, i en funció de la música han sortit relats ben diversos. Quan llegeixes la història i escoltes la música veus que la cosa lliga."

Aquesta banda instrumental fa vint anys, i per celebrar-ho acompanya el llibre-disc amb un curtmetratge que ja podeu visualitzar a Enderrock.cat. Dirigit i realitzat per l'actor i director Issac Fèrriz, el protagonitzen Carles Gilabert, Javier Beltrán i l'actor i teclista de la banda, Roger Casamajor. Oriol Vilella explica: "Aquest videoclip és la història de la nostra vida. Sempre ens hem trobat les portes tancades, per això som un grup que ens autoproduïm". Aquest grup va deixar el país veí per venir a enregistrar aquest audiovisual a la Conca de Barberà, molt a prop de Santa Coloma de Queralt.  



Hysteriofunk compleix vint anys amb la publicació del seu cinquè disc, el quart d'estudi, ja que el tercer era un directe. Forma (Som Produccions, 2016) continua amb l'estil característic de la banda però s'apropa a tocs més rockers: "Aquest disc és continuista respecte a l'anterior, però l'altre era més funk, molt més ballable, i aquest és més rock, mostra una altra faceta del grup". Vilella comenta: "En aquests vint anys el nostre estil ha madurat, abans era més ràpid, més eixelebrat. Ara són composicions més pensades, més treballades, i tècnicament també hem evolucionat bastant". 

Els propers concerts programats són aquest divendres 6 de maig a Manresa; el 10 de juny a casa seva, a l'Auditori Nacional d'Andorra, situat a Ordino, i l'endemà, dia 11, a la sala Thoman de Reus.
Arxivat a: Enderrock, hysteriofunk, rock, Andorra, David Gàlvez, Àstrid Janer