Un recorregut històric per l'Acústica

El festival bufa 15 espelmes amb una cita ben especial

| 31/08/2016 a les 15:00h

El Festival Acústica ja té els motors ben a punt per encendre Figueres. Per celebrar els 15 anys d'existència, el festival ha programat un espectacle especial titulat 'La banda sonora del nostre país' en el qual una dotzena de grups i solistes interpreta una mostra del seu cançoner.
Quimi Portet Foto: Noemí Elias

Un concert ple de flaixbacs de la trajectòria de l'Acústica a través dels seus protagonistes. Amb aquesta premissa Xavi Pascual, "director intel·lectual de l'espectacle", va demanar a Josep Thió (Sopa de Cabra) i Valen Nieto que preparessin un concert d'aniversari per al festival. L'espectacle serà una gran festa gratuïta que se celebrarà aquest divendres 2 de setembre a l'escenari de la Rambla de Figueres. 

Serà un gran karaoke popular, però en veu dels mateixos músics, ja que cadascú cantarà les seves cançons, un clàssic i una de més recent: "No teníem clar si fer cançons d'altres artistes o les pròpies. De vegades pots caure en la carictatura, versionar-ho massa... o que el tema surti desdibuixat", comenta Thió. Un cop van haver decidit que en lloc d'intercanviar cançons els músics defensarien les seves, van escollir el repertori. "Com a artistes, ens agrada fer les dues coses, presentar temes actuals i fer algun dels clàssics", diu el barceloní.



El setlist del 15è aniversari
El guitarrista de Sopa s'ha encarregat de triar el repertori basat en "un recorregut per les edicions del festival", mentre que el productor s'ha centrat a muntar la banda que acompanyarà els solistes en directe. 

Els Catarres seran els únics que versionaran un tema. A banda d'interpretar "En peu de guerra", revisitaran els illencs Antònia Font tot cantant "Alegria". Joan Dausà jugarà a "Jo mai mai", Sanjosex posarà el públic contra les cordes a "Temps o rellotge", mentre que Ernest Crusats (La iaia) passarà llista a "Declaració de principis". Sentirem el desamor més profund "A.L.O.D.I.U" de Mazoni , la postal "Homes i dones del cap dret" de Quimi Portet , la "Lola" de Dolo Beltrán , "Azul" i "Te quiero" d' Elefantes , "Un tros de fang" i "L'última ressaca" de Mishima , i "Cercles" i "Camins" de Sopa de Cabra. Si Lluís Gavaldà donarà llum amb "Bon dia", serà Albert Pla qui cantarà a la nocturnitat amb "Bona nit (juerga catalana)". A més, també cantaran "L'àrea petita" i "El lado más bestia de la vida", respectivament. Però a banda de totes aquestes cançons, l'espectacle portarà sorpreses d'última hora i col·laboracions especials.

Arxivat a: Enderrock