Lakaste: "El Sona9 ens ha acostat a la música des d'altres perspectives"

Els guanyadors d'enguany valoren el seu pas pel concurs

| 25/11/2016 a les 15:00h

La proposta de Lakaste es troba a mig camí entre la cançó d'autor, el folk i el rock. El quartet es va imposar a la final del #16Sona9 als grups barcelonins Chet (Premi Joventut) i Paper de Plàstic (Premi Èxit). A Enderrock.cat entrevistem la cantant i guitarrista, Núria Castelló, per saber les seves impressions després del Sona9.



Quina sensació us queda al cos després d’haver guanyat el Sona9 2016?
Tenim la sensació que és una recompensa per haver arribat fins aquí. És un reconeixement a tot el que hem anat fent al llarg dels anys i que ens anima a creure en el nostre projecte.

I l’experiència d’aquests nou mesos de concurs com la valoreu?
Ha estat molt emocionant i ens ha acostat a la música des d'altres perspectives que no havíem viscut mai. Ha estat una gran oportunitat per donar a conèixer la nostra música, conèixer altres artistes i la gent del món de la música. Han estat uns mesos molt intensos i n'hem gaudit moltíssim.



El Sona9 ha fet créixer el vostre projecte?
La veritat es que sí, hem treballat molt i el pas pel Sona9 ha significat un creixement de la banda i una gran dosi d'optimisme i alegria envers el nostre equip. Hem absorbit tot el que hem pogut d'aquesta experiència i ho anem digerint de mica en mica.

Quins moments del concurs recordeu amb més il·lusió?
Ens ho vam passar molt bé tocant a l'Antiga Fàbrica Damm i a l'Acústica de Figueres. Però hi ha molts moments màgics com els viatges amb cotxe, divagant, amb nervis i contents. Les trucades d'en Ferran per donar bones notícies, instants màgics i atmosfèrics a la Bucbonera amb en Tomàs Robisco i en Joan Pau Chaves, i el bon rotllo entre nosaltres quatre. Les mirades de complicitat i la germanor que hi va haver en tot aquest temps!



Ja que parleu de Tomàs Robisco i Joan-Pau Chaves, la figura del productor i assessor musical a la prova d'estudi ha estat molt positiva per vosaltres?

Sempre hi ha alguna cosa màgica en el fet de gravar música, el que marca la diferència és fer-ho acompanyat de dues persones tan serenes, atentes, professionals i totalment abocades al seu art. Només podem desfer-nos en elogis pel dia de gravació que vam passar a la Bucbonera amb tots dos.

Un cop acabada aquesta edició del Sona9, i amb el premi a la butxaca, s’obre una nova dimensió en el grup. Com gestionareu el premi?

Lakaste seguirem aprenent coses cada dia i ens concentrarem a seguir millorant. Tenim moltes ganes de fer concerts i de poder mostrar la nostra música a molts llocs, de fer cançons noves, d'incorporar noves sonoritats a les cançons i sobretot de gravar un disc. Hem treballat molt i és ara quan haurem de demostrar que hem crescut com a banda i que no parem d'aprendre coses. 
Arxivat a: Enderrock