Una història sòlida

El XXX Tradicionàrius s'allargarà fins a Sant Joan

| 12/01/2017 a les 12:08h

En aquesta societat tan marcada per la modernitat líquida i la manca de compromís diagnosticades per l'enyorat Zygmunt Bauman, encara hi ha lloc per a històries sòlides. Per exemple, la del festival Tradicionàrius, que engega els motors de la seva trentena edició aquest 13 de gener.  
Uns quants dels participants al Tradicionàrius 2017

El director del festival, Jordi Fàbregas, ha recalcat en la presentació de la nova edició que una de les constants del Tradicionàrius, des que va néixer el 1988 com un cicle de música tradicional al Centre Cívic L'Artesà de Gràcia, ha estat precisament la de 'construir una història sòlida'. I en sintonia amb aquest tarannà, la inauguració, aquest 13 de gener, estarà protagonitzada per l'habitual seguici inaugural de la plaça de la Vila de Gràcia al CAT, seguit del concert Trenta Tradicionàrius Traçats.

En aquest concert hi participaran tots els grups que van intervenir l'hivern de 1988 a la primera edició del festival: Jaume Arnella, Els Ministrers de la Vila Nova, Rosa Zaragoza, Cobla Manxaire, Primera Nota, Ludicfolk, La Cobla Mínima, Alfons Encinas i Els Trobadors, Solistes de la Costa i Retaule. A més, es recordarà els músics de la primera edició que ja no hi són –Maria Laffitte i Josep Verdaguer 'Roviretes'– i s'estrenarà el "Romanço Tradifolk", escrit per Jaume Arnella.

I a partir d'aquí, sis mesos de música d'arrel per a tots els gustos fins a desembocar en una revetlla de Sant Joan animada per Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials. En total, 48 concerts i 14 balls folk, 17 presentacions de discos, 6 estrenes absolutes, 4 presentacions de llibres, 4 celebracions d'aniversaris i 4 exposicions.
Arxivat a: Enderrock, Tradicionàrius, Folk, Centre Artesà, Gràcia