Barnasants

Les amigues que venen de Madrid

Elisa Serna i Julia León canten aquesta nit a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet

El col·lectiu de la nova cançó madrilenya compleix el seu 50è aniversari

Continua el BarnaSants

| 05/03/2017 a les 11:00h

Elisa Serna i Julia León
Elisa Serna i Julia León | Juan Miguel Morales
Ja fa molts anys, massa, que Elisa Serna no puja a un escenari a Barcelona. Qui va ser veïna de la ciutat i sempre ha mostrat el seu suport i admiració envers la cultura catalana canta avui a l’Hospitalet de Llobregat, en el marc del festival BarnaSants, i ho fa en companyia de Julia León, una altra de les components de Canción del Pueblo, el col·lectiu de la nova cançó madrilenya que enguany compleix el 50è aniversari.

Les cantants es mostren encantades del concert i ja avancen que, entre les peces que s’interpretaran, n’hi haurà alguna en català. Així, Julia León cantarà “Sa serena cau menuda” d' Uc , mentre que Serna dubta entre “Paisatge de l’Ebre” de Teresa Rebull i “La cançó de l’Alguer” de Marina Rossell.

A més, Elisa Serna rememorarà el temps que va viure a Barcelona amb l’estrena de “Carrer Independència”. “He posat aquest títol perquè és l’adreça d’una casa on vaig viure amb gent de la cançó. És en castellà excepte el nom del carrer.” Un títol que, atesa la situació política actual, pot portar a interpretacions no previstes. “Et refereixes al moviment independentista? Jo crec en la independència personal i en el cas dels països és el mateix”, afirma Serna, mentre que León ho rebla: “Jo crec en la independència de tots els pobles del món i en el respecte entre totes les cultures”.

Les cantants estan segures de la bona resposta del públic de Barcelona. Elisa Serna només demana una cosa: “El que espero del públic català és que m’estimin més. Que sàpiguen que sóc una persona castellana que estima Catalunya i la seva cultura. El que passa és que de vegades hi ha amors et fan patir...”.
Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Elisenda Serna, Julia León, Barnasants 2017, concert, nova cançó madrilenya, Auditori Barradas, Barnasants