Teixint ponts a Bellver

Les músiques de muntanya europees ressonaran a la Cerdanya al festival Trama

| 22/05/2015 a les 07:00h

La tercera edició del festival Trama, la mostra de les músiques de muntanya d'Europa, se celebrarà els pròxims 10, 11 i 12 d'agost a la localitat pirinenca de Bellver de Cerdanya. L'edicó d'enguany tornarà a convocar el concurs perquè nous grups tinguin la possiblitat d'actuar en el marc del festival. 
Bellver de Cerdanya Foto: Maria Rosa Ferrer (https://www.flickr.com/photos/mrosa-ferre/)

El festival Trama va néixer amb la voluntat de dinamitzar culturalment la Cerdanya i donar visibilitat i presència als Pirineus, a partir de les músiques pròpies del territori. Per fer-ho es va decidir crear un festival que unís aquest espai geogràfic amb altres de similars, les serralades muntanyoses d'Europa i les músiques que s'hi creen i s'hi toquen.

La mostra de músiques de les muntanyes d'Europa de Bellver de Cerdanya arriba a la tercera edició amb el mateix esperit del primer moment: donar a conèixer propostes musicals lligades al territori, i al mateix temps crear sinergies entre aquests grups locals i els grups internacionals que hi actuen. Aquest 2015 hi arribaran grups provinents dels Alps francesos, del Piemont i de la Bretanya, i s'hi podran sentir propostes d'arrel tradicional, algunes de més festives i populars i altres de més arriscades i experimentals. El cartell definitiu apareixerà les properes setmanes. 

Per a l'edició d'enguany es torna a convocar el concurs per a creadors novells, ja siguin catalans o de fora. El requisit és que agafin les músiques dels Pirineus com a punt de partida per a la creació, ja sigui arranjant cançons ja existents o creant noves composicions partint d'elements tradicionals. Els interessats tenen temps fins al 19 de juny per presentar les seves propostes, i el guanyador tindrà el privilegi de poder oferir una actuació al mateix festival.

Aquí trobareu més informació sobre el concurs i la mostra.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Pirineus, Bellver de Cerdanya, Trama