L'home de la pandereta

Xabier Díaz & Adufeiras de Salitre, aquest 5 de desembre al C.A.T.

| 03/12/2015 a les 10:59h

Folk de categoria aquest dissabte 5 de desembre al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (22 h). Xabier Díaz i les Adufeiras de Salitre presenten un disc extraordinari que palpita al ritme de l'acordió, el violí, la viola de roda i les pandereteiras gallegues: The tambourine man (autoeditat, 2015).


Com si fos un batec amagat sota la terra a l'hivern per brotar en la primavera, el món de la percussió ibèrica sembla viure els darrers anys un floriment extraordinari: Eliseo Parra, Coetus, Sorginak o Leilia serien alguns noms d'aquest nou panorama d'antics tambors i panderetes que sonen amb nou vigor. I cal afegir-hi també el nom del gallec Xabier Díaz, tot just acabat d'arribar de Buenos Aires (ja sabeu, la ciutat més gran de Galícia...).

Al seu nou disc, The tambourine man, aquest cantautor i folklorista corunyès s'acompanya dels cors i panderetes del grup Adufeiras de Salitre, l'acordionista Javier Álvarez i la viola de roda i violí de Gutier Álvarez, per reinterpretar la tradició gallega amb subtilitat i delicadesa. Però com que una cançó val més que mil paraules, és millor que els escolteu:


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Adufeiras de Salitre, Folk, Xabier Díaz