Festivals

Xavi Sarrià, Feliu Ventura i Josep Nadal, junts a 'Feslloch a banda'

La primera producció del festival ajuntarà els membres de La Gossa Sorda, Vertigen i Obrint Pas

El públic pot escollir el repertori a través de la pàgina de Facebook del festival

| 31/05/2017 a les 07:10h

Feliu Ventura, Josep Nadal i Xavier Sarria
Feliu Ventura, Josep Nadal i Xavier Sarria | Koratge
L'onzena edició del Feslloch, el festival que té lloc a principi de juliol a la localitat valenciana de Benlloch, acollirà enguany la primera producció pròpia. Feslloch a banda és un recital únic a tres veus protagonitzat per Josep Nadal, Xavi Sarrià i Feliu Ventura que pretén repassar algunes de les cançons més mítiques de les seves respectives carreres musicals, ja sigui en solitari o amb els seus projectes liderant bandes com La Gossa Sorda, Vertigen o Obrint Pas.

El trio estarà acompanyat per la banda de l’Associació Musical Amor a l’Art de Benlloch, a la qual també s’afegiran músics de tota la comarca de la Plana Alta. A Enderrock.cat entrevistem Óscar Piera, un dels responsables del projecte, per parlar dels detalls.

Qui va tenir la idea original de l'espectacle?
La idea original de Feslloch a banda parteix de l'organització del festival. Xavi, Josep i Feliu han participat en moltes edicions del Feslloch i són clars referents tant per al nostre públic com per a l'organització. Les seves cançons han esdevingut vertaders himnes per a milers i milers de persones arreu dels territoris de parla catalana. Cançons com "Alacant per interior" de Ventura, "Camals mullats" de La Gossa Sorda o "La flama" d'Obrint Pas estan gravades en l'imaginari col·lectiu de bona part de la joventut valenciana. Pensem que a més l'expectació alçada per aquest espectacle de producció pròpia confirma el paper de referents de Ventura, Sarrià i Nadal en la música popular contemporània del País Valencià.
 
És la primera producció pròpia del Feslloch: la idea és que cada any en feu alguna?
Aquesta és l'onzena edició del festival i volíem seguir oferint al nostre públic una experiència única i diferenciada. El fet d'aventurar-nos en la nostra primera producció pròpia és un pas endavant en la definició del Feslloch com un festival singular, amb identitat pròpia. I no només perquè som el principal aparador al País Valencià de música cantada en català, sinó perquè oferim experiències que no es poden viure a un altre festival. En principi la idea és seguir caminant en aquesta direcció, però com sempre passet a passet. Primer haurem de comprovar quina és la resposta del públic enguany, i després ja barallarem les possibilitats per al 2018.
 
Teniu intenció que es pugui repetir aquest espectacle?
Rotundament no. L'espectacle no es tornarà a repetir. Aquest és un dels grans atractius de Feslloch a banda. Es tracta d'una producció efímera exclusiva d'aquesta edició del Feslloch. Volem que siga una experiència especial, de les que després es conten als néts!
 
Per què heu escollit l'Associació Musical Amor a l'Art de Benlloch com a còmplices del projecte?
El Feslloch està clarament arrelat a Benlloch i la comarca de la Plana Alta. No tenia sentit anar-nos-en fora a buscar una banda quan Benlloch té l'A.ssoaciació Musical Amor a l'Art. Ho hem volgut fer amb la banda del poble i amb el seu director Josep Sancho, que és a més l'arranjador del projecte. Cal afegir que l'agrupació es reforçarà amb els músics més reeixits de la comarca, que no han volgut deixar passar l'oportunitat de col·laborar. És especialment gratificant haver comprovat la seua predisposició a participar. Tot plegat, el projecte també està servint per crear sinergies a la comarca, i això és molt satisfactori per al festival.
 
Quins són els ingredients que donaran sabor a aquest arròs a banda?
Els ingredients principals d'aquest plat són Feliu Ventura, Xavi Sarrià, Josep Nadal i les seues trajectòries. Els tres artistes s'han posat a mans del 'xef' Josep Sancho, director de la banda, per construir un espectacle adobat de les seues cançons més mítiques, vertaders símbols d'una generació de valencians i valencianes. A més a més, l'ambient de germanor característic del Feslloch és l'atmosfera ideal per tornar a vore Sarrià o Nadal damunt d'un escenari.
 
Com ha anat la tria dels temes?
Com sabreu ha estat una selecció molt difícil i discutida a les xarxes socials. Ens ha sorprès molt l'activa participació del públic per triar les cançons. Ni els autors ni l'organització volíem deixar aquesta tria tan difícil en tan poques mans, així que vam fer una crida al Facebook del festival perquè els 'feslloquers' ens ajudaren a decidir-nos.

Quins temes top no hi faltaran?
De Feliu Ventura el públic n'ha escollit "Finalment" i "El que diuen els arbres". Pel que fa a les cançons de Josep Nadal la gent ha escollit "Camals mullats" i "Colpeja fort". La votació per triar els temes que interpretarà Xavi Sarrià encara està en marxa. De moment "Del sud" i "Camins" encapçalen l'enquesta, però estan seguides de ben a prop per "El país de l'olivera". Aprofitem per encoratjar els lectors d'Enderrock que no hi hagen participat perquè ho facen a la nostra pàgina de Facebook.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Josep Nadal, Feliu Ventura, Xavi Sarrià, festivals, Feslloch a banda, Feslloch, València, fesitvals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.