Festivals

Txarango: del Glastonbury al Clòwnia

La banda del Ripollès ha presentat el seu tercer disc a un dels festivals de referència mundial

Els impulsors del Clòwnia actuaran l'última nit de la quarta edició a Sant Joan de les Abadesses

| 24/06/2017 a les 15:00h

Públic al festival de Sant Joan de les Abadesses
Públic al festival de Sant Joan de les Abadesses | Xavier Mercadé

Aquesta setmana és una de les més importants en la gira de presentació del tercer disc de Txarango, El cor de la terra (DiscMedi, 2017). La banda del Ripollès ha actuat al Glastonbury, un dels festivals més importants del món, i a més a més són els amfitrions del seu festival, el Clòwnia.

La cita de Sant Joan de les Abadesses va començar dijous dia 22 a Camprodon, una nit gratuïta compartida amb el poble veí que celebra la Festa Major. Però en el toc d'inici Txarango no hi van poder ser perquè se'ls va presentar una oportunitat que no podien rebutjar: actuar al festival britànic d'arts escèniques, Glastonbury. "Dir que no era una bestiesa", explica el cantant Alguer Miquel, tot i que lamenta no haver pogut estar al Clòwnia.  

El festival, situat en un poble al sud del Regne Unit, aplega unes 150.000 persones durant 5 dies. "És com 500 o 1.000 Clòwnias. Un festival de grans dimensions. Des que vam entrar acreditant la furgoneta fins al nostre escenari, només per dins del recinte vam trigar una hora!", recorda Miquel.

Actuar al Glastonbury és una fita remarcable en la trajectòria de qualsevol grup, tenint en compte que és una de les propostes de referència mundials. Enguany, Txarango han compartit cartell amb artistes com RadioheadThe XX, Foo Fighters, Ed Sheeran o Jamie Cullum. "No vam poder viure el festival, però haver-hi estat és un aval que ens dona a nivell internacional de cara a tots els festivals. Hi ha molts programadors que hi assisteixen i vam poder donar molts discos". 

L'any 2011, el grup Blaüe va actuar en festes alternatives que tenien lloc al voltant del escenaris, mentre que Txarango han estat programats a un dels espais oficials.

Una de les nits més especials
Divendres al matí Txarango ja estaven a Sant Joan de les Abadesses per agafar les regnes de la quarta edició del qual en són els programadors. Però com a músics, també és parada obligada de la gira. El grup hi actuarà aquest dissabte, juntament amb Pascuala Ilabaca, Manel, La Pegatina i La Sra. Tomasa. "És el concert que estem més nerviosos de l’any, clar. Hi tenim la família, els amics... Aquí no hi ha filtre. Sempre el faig afònic, no hem fet el Clòwnia sense estar-ho, però és que ens passem el dia amunt i avall".

Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.