Sona9

Jordi Bastida en quatre claus

La producció i assessorament dels artistes finalistes del #17 Sona9 anirà a càrrec del guitarrista

El músic ha treballat amb Els Pets, Carlos Sadness, Lídia Guevara i Trau

| 20/08/2017 a les 07:00h

Jordi Bastida
Jordi Bastida | Juan Miguel Morales
La producció i assessorament dels artistes classificats del #17 Sona9 anirà a càrrec del guitarrista Jordi Bastida, un jove talent que ja ha treballat amb Els Pets, Carlos Sadness, Lídia Guevara i Trau.

1. La produccció musical
“M’agrada plantejar cada projecte en què participo com un laboratori sonor on tinc l’oportunitat d’aprendre, expandir límits i créixer com a músic. Concebo l’estudi de gravació com un espai d’experimentació.” 

2. La connexió Sona9
“El meu primer grup va ser Trau. Ens vam ajuntar al soterrani de casa del Xavi Artigas i vam començar a tocar. Ràpidament vam fer concerts. Vam participar al Sona9 del 2014, i sense cap mena de pretensió, vam guanyar. El premi ens va donar molta repercusió i ens va situar en el mapa de les bandes emergents, a Trau i a mi com a guitarrista.” 

3. La música sixtie
“Sempre m’han fascinat els grups dels anys seixanta i setanta com Led Zeppelin, Beatles o Deep Purple. Era escèptic amb la música actual, i no podia evitar comparar-la amb els discos antics, però ara entenc i em fascinen les sonoritats modernes. Sóc un melòman.”

4. L’escena catalana 
“Som un país petit però l’escena musical catalana es troba en un moment molt àlgid. Hi ha productors impressionants com ara Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Jordi Matas, Ricky Falkner o Carles ‘Campi’ Campón, que realitzen grans treballs. Ara mateix es graven alguns discos imprescindibles en català i m’atreveixo a afirmar que ens trobem en un gran moment artístic.”

El sabadellenc Jordi Bastida és un dels guitarristes més preuats de l’actual pop-rock català. Mentre estudiava a l’Esmuc tenia la idea de ser músic de sessió, però un cop acabada la carrera es va adonar que el que volia era participar i crear projectes, a més de fer la seva pròpia música. Professionalment, Bastida ha produït el primer disc de Marta Pérez i el segon de Lídia Guevara i també ha coproduït i ha tocat en el debut de Trau, a més de formar part de les bandes d’Els Pets i Carlos Sadness.
Arxivat a: Enderrock, Sona9, Jordi Bastida, producció, concurs, Sona9 2017

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.