revista

Xarim Aresté protagonitza la revista Enderrock de novembre

L’Enderrock 267 també inclou entrevistes a Joana Serrat, Núria Graham, Brighton 64 i La Folie, entre altres

La revista d'aquest mes dona especial rellevància a les veus de la revolució

| 01/11/2017 a les 10:00h

Portada de la revista Enderrock 267
Portada de la revista Enderrock 267 | Michal Novak

Vam descobrir la figura de Xarim Aresté al capdavant del grup Very Pomelo. Vam entendre que era un músic especial quan companys de gremi com Sanjosex, Maika MakovskiJosele Santiago o Sopa de Cabra van requerir els seus serveis a la guitarra. La rosada (Bankrobber, 2015) va ser el segon salt en solitari del músic ebrenc, mentre que Polinèsies (Bankrobber, 2017) el certifica com un dels talents més extraordinaris de l’escena catalana. Oriol Rodríguez entrevista llargament al músic de Flix en portada a l'Enderrock 267.

La revista tampoc no es desmarca del moment històric que viu Catalunya, i per això proposa un bon grapat de temes dedicats a les veus de la revolució en dos temes ben concrets. El primer és un reportatge dedicat a l'exposició D'ONES: (R)evolució de les dones en la música, promoguda per la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Dones, amb el comissariat del Grup Enderrock, que es podrà veure al Palau Robert de Barcelona del 10 de novembre al 23 d'abril. La mostra presenta un recorregut per l’últim segle, a través de la propagació dels estils musicals que han comportat nous posicionaments per a les creadores i les intèrprets.

El segon és un reportatge al voltant del cant del poble. De l'1 d'octubre a la República, repassem quines són les cançons que ha corejat la gent aquests dies. Melodies urgents per als moments d’exaltació, d’indignació, de celebració… Tonades d’escut per vèncer la por. 

De tornada a l'actualitat musical, la revista inclou entrevistes a dues músiques de la plana de Vic que tornen amb discos sota el braç. Entre el folk i l'americana, el Dripping Springs (Great Canyon Records, 2017) de Joana Serrat i el Does It Ring a Bell? (El Segell del Primavera, 2017) de Núria Graham.

Altres artistes destacats amb qui es parla en format més breu són el quartet Brighton 64; els grups rapers feministes i combatius del País Valencià, Pupil·les i Tesa; la formació barcelonina La Folie i el mallorquí Marcel Cranc, entre molts altres.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Xarim Aresté, revista, Enderrock 267

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.