ACTUALITAT

«Illes dins un riu»: història del hit atemporal de Tomeu Penya que fa 25 anys

Aquest 2018 el segell Blau ha publicat un disc d'homenatge a Tomeu Penya amb el nom 'Illes dins un disc'

El proper 6 d'abril el Xocolat Centre acull un concert del cantautor

| 05/04/2018 a les 16:30h

Tomeu Penya
Tomeu Penya | Arxiu de l'artista
A final del 2017 començava per Tomeu Penya un any de celebracions. Es commemoraven els cinquanta anys de carrera amb 50 cançons (Blau 2017), un recull dels seus temes més imprescindibles. IB3 ha dedicat un documental al cantautor així com també ha editat juntament amb Blau, el seu segell discogràfic, un disc d'homenatge, Illes dins un disc, amb adaptacions com la de Roig!Roger PistolaMaria José Cardona, L'Équilibriste Salvatge Cor, entre altres grups balears. 

El proper 6 d'abril a les 20 h el Xocolat Centre (Palma), la botiga de discos i seu de la seva discogràfica, acollirà un concert de petit format per celebrar els 25 anys de l'edició del senzill "Illes dins un riu". La cançó va ser inclosa a l'àlbum Una aclucada d'ull (Blau, 1994). Miquel A. Sancho, director del segell, comenta: "A l'època d''Illes dins un riu' Penya ja tenia una trajectòria bastant potent. Amb Mallorquins i catalans (Blau, 1986) va irrompre a les ràdios i televisions catalanes. Els programes de TV3 sempre portaven música i presència dels músics. La Trinca, Àngel Casas, Mikimoto, veien Tomeu Penya com un músc exòtic i es va convertir en un habitual de les televisions". 

Quan s'estava fabricant el disc, Sancho va enviar el senzill a la direcció musical de la televisió catalana. TV3 es van mostrar entusiasmats, s'estava forjant l'èxit. De fet l'enregistrament del videoclip d'"Illes dins un riu" va anar a càrrec del programa Sputnik de TV3, que va fletar un equip i va enregistrar durant tres dies amb la tècnica super8 el clip més recordat del cantautor de Vilafranca de Bonany.



A partir del llançament del senzill la popularitat del mallorquí es va disparar. Va vendre més de 100.000 còpies de l'àlbum que incloïa el hit, i es va convertir en el mallorquí més estimat arreu del Principat. Per a aquesta ocasió especial del 6 d'abril, Penya estarà acompanyat d'Adriana Ceballos, la cantant amb qui va enregistrar el famós duet a "Illes dins un riu". La cançó és una adaptació del tema "Islands in the Stream" que Bee Gees van compondre per Dolly PartonKenny Rogers, d'on Penya va agafar la inspiració per fer la seva versió.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Tomeu Penya, Illes dins un riu, actualitat, EDR Balears, Concert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.