Sona9

Paper de Plàstic, Últim Cavall i Miaú segueixen fent carrera

Repassem la trajectòria dels grups que es van donar a conèixer a les passades edicions del Sona9

| 28/04/2018 a les 13:00h

Últim Cavall
Últim Cavall | Carles Rodríguez
Després del seu pas pel Sona9, a Enderrock.cat repassem a posteriori la trajectòria dels grups que es van donar a conèixer a través del concurs que reconeix i premia els valors de la música moderna. Aquesta vegada parlarem de l'Últim Cavall, Miaú i Paper de Plàstic, tres formacions que es ven fer notar amb les seves inscripcions i que actualment segueixen fent carrera en el panorama musical del país.

Últim Cavall
Provinents del Garraf, són tots uns amants de les melodies i la distorsió. L'any passat la formació llançava Records de Kyoto (Discos de Kirlian, 2017), un projecte que inclou un total de vuit peçes musicals on el pop fa que les emocions estiguin a flor de pell. Un any després del naixement d'aquest LP, els garrafencs han tingut una molt bona acollida dins el panorama musical, tant a casa com a l'estranger. A banda de l'experiència del Sona9 que els ha dut a tocar a esdeveniments com el Festival Protesta de Vic, el grup també ha rebut el Premi Altaveu 2016 a la millor lletra. D'altra banda, el segell mexicà Emma's House Records ha reeditat el primer disc dels catalans amb una edició especial dissenyada per la distribució al continent americà.

Actualment l'Últim Cavall es veu immers en la preparació del seu segon llarga durada. Pel que en sabem de moment, el grup ja té les cançons preparades a falta de ser gravades. A dia d'avui, la banda segueix presentant el disc i expandint el seu directe arreu de les sales del país. Les properes dates tindran lloc el 14 d'abril a la sala Heliogàbal de Barcelona i el 19 de maig a Torelló en el marc del Festival Emergent.



Miaú
El grup de Vilafranca del Penedès combina des de la rumba més dolça fins al funk més mestís, passant també pel reggae. Aquesta mescla d'estils es deu a la incorporació de cada músic a la banda amb noves idees i formes d’expressió. Els vuit membres del grup han creat un repertori amb molts matisos i personalitat amb l'objectiu de generar missatge, festa i compromís a parts iguals.

Després que el vot popular els classifiqués per a les semifinals del Sona9 2016, durant el 2017 la banda es va dedicar a preparar la gravació del segon EP i la posada a escena d'un nou directe. 


Paper de Plàstic
Els barcelonins fan gala del seu pop més personal amb una dimensió sonora carregada d'influències. La seva música beu del folk, l'electrònica, el rock, el funk, el punk i fins i tot els ritmes caribenys. Amb unes líriques carregades d'introspecció i filosofia existencial, Paper de Plàstic abasta temes quotidioans, històrics i literaris.

Després de coronar-se amb el Premi Èxit 2016 del concurs Sona9, el grup ha estat dos anys presentant les seves cançons en directe passat per escenaris com la sala Apolo de Barcelona i festivals com el Fringe de Torroella de Montgrí, el Colors de Música d'Andorra o el BAM-Mercè de Barcelona. El 2017, la banda es va dedicar a revisar el seu repertori per tal d'adaptar-lo i enregistrar-ne una bona part al seu primer disc, L'arbre vermell (autoeditat, 2018), un recull de tretze cançons que segueixen la mateixa línia dels inicis amb lletres que conviden a la reflexió sobre la condició humana.

 
Arxivat a: Enderrock, últim cavall, sona9, paper de plàstic, Sona9, miaú

COMENTARIS

Grans

Anònim, 08/05/2018 a les 09:52

De les millors bandes de dreampop del panorama nacional. Amb ganes de segon disc d'Últim Cavall.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.