Estrena

Adrià Puntí torna a cantar «Els rostolls d'Angelina» en una versió de cobla rumbera

Avançem la cançó que forma part del proper disc de Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove

El cantant d'Umpah-Pah enregistra novament la veu de la cançó més jamaicana de la banda

| 31/05/2018 a les 11:35h

Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove en concert
Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove en concert | Arxiu del grup

Si ajuntem Adria Puntí, Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove obtenim com a resultat la cançó que estrenem avui a Enderrock.cat. Als fans d'Umpah-Pah segur que els sonarà perquè, tot i que els arranjaments brollin cap a la rumba 'gaspatxera' i la cobla dels bisbalencs, la cançó continua sonant com "La catximba i els rostolls d'Angelina", i més si també la canta Adrià PuntíPásame la sal De Coplas (U98 Music, 2018) és el disc del qual s'ha extret la versió: l'àlbum es publicarà l'1 de juliol i és la primera connexió entre les dues formacions. 



Preguntats sobre el motiu de l'elecció d'aquest tema d'arrels jamaicanes, Fonso Castillo de Los Gazpacho respon: "És una cançó que ens ha acompanyat tota la vida i que ens transporta a quan érem joves. Per això l'havíem de versionar sí o sí". Castillo va formar part d'Umpah-Pah en la seva època d'esplendor als noranta, i explica com ha estat tornar a gravar amb Puntí després de tant temps: "Tenim la mateixa connexió brutal que teníem, és com si no hagués passat el temps. D'altra banda, sempre havíem tingut al cap fer un disc amb la Cobla Bisbal Jove, però fins ara ho havíem trobat el moment".

Així comenta Fonso el naixement de Pásame la sal De Coplas, on versionen els temes del primer disc del grup gironí, Pásame la sal (Moby Disk Records, 2003) amb els arranjaments de la Cobla Bisbal Jove. El llarga durada també incorporarà altres temes de diversos artistes del panorama musical espanyol com José Luís Perales, Joaquín Sabina, Lluís Llach Joan Manuel Serrat.

D'entrada, resulta força estrany imaginar dos públics tan diferents com els rumberos i els amants de la sardana vibrar en un mateix concert. No obstant això, Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove han aconseguit apropar tots dos públics a través d'un projecte que ja va sorgir als escenaris de la Bisbal d’Empordà, quan la banda gironina i la cobla es van decidir a provar d'adaptar alguns temes en directe: "El resultat va ser un èxit rotund, tothom ens va felicitar. A partir d'aquell concert vam decidir posar-nos a gravar als estudis per començar a perfilar el disc", relata Castillo. 

El llarga durada tindrà la posada a escena el 29 de juny a l'Espai Ter de la Bisbal de l'Empordà i el 9 d'agost al Festival Solfejant de Cassà de la Selva.

 

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Umpah-Pah, estrena, Los Gazpacho, Cobla Bisbal Jove, Adrià Puntí, versió, Els rostolls de l'Angelina, actualitat

COMENTARIS

A foc lent.

Anònim, 01/06/2018 a les 20:30

Bona cançó, bona gent, bon títol.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.