Estrena

Clara Fiol i Joan Vallbona ens mostren la «Silueta» del seu primer treball

La palmesana està nominada a la categoria Artista revelació dels primers Premis de la Música Balear, compartint nominació del vot popular amb Xanguito i Or

Els nominats de la segona volta de la votació popular dels Premis de la Música Balear

| 31/10/2018 a les 11:00h

Clara Fiol i Joan Vallbona
Clara Fiol i Joan Vallbona | Arxiu de l'artista
Els mallorquins Clara Fiol i Joan Vallbona es van conèixer fent els seus estudis musicals a Barcelona. Ara, després de gairebé dos anys tocant plegats fent duet, d'haver estat guanyadors del concurs Ona Musicat a Mallorca i d'haver recorregut els escenaris del país amb les seves cançons, presenten el seu primer treball, Silueta (autoeditat, 2018), que veurà la llum el proper 5 de novembre. Avui ens avancen el seu primer senzill, d'on pren nom el disc.

L'EP de quatre cançons ha estat enregistrat per Àlex Almirall i masteritzat per Ferran Conangla. En un primer moment, la idea era gravar-lo en format de trio, però finalment s'ha concebut amb el format original de duet, amb guitarra elèctrica i veu. L'estètica del disc pren com a punt de partida la tradició, però d'alguna manera li vol donar una volta més.


Aquest treball és germà del llibre de poesia que Clara Fiol acaba de presentar, Miloques i rabasses (Documenta Balear, 2018). Ens explica la palmesana: "No hi ha cap lletra de Silueta que no sigui al llibre de poesia. La proposta de realitzar el llibre va ser tota una sorpresa i estic molt contenta amb els resultats". El títol del poemari Miloques i rabasses fa referència precisament al doble moviment, de beure de la tradició per crear cap al futur, o dit d'una altra manera, conclou Fiol: "La rabassa, com a soca d'un arbre, s'enfonya en la tradició i les miloques, estels de paper, s'enfilen cap al futur". Així s'entenen les composicions dels mallorquins, una mescla d'arrel i avantguarda.
 

Clara Fiol i Joan Vallbona. Foto: Arxiu de l'artista

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Clara Fiol, Joan Vallbona, EDR Balears, Silueta, Premis de la música Balear

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.