estrenes

Lavanda explora els clarobscurs del desig

Estrenem «Tant s'incrementa», el videoclip del nou projecte musical de Dani Poveda

| 18/06/2020 a les 12:45h

Lavanda
Lavanda
Lavanda és el nou projecte musical del líder de GGM i director del Festival Vida, Dani Poveda. Un pop intimista, caracteritzat per sintetitzadors i pianos minimalistes, és un dels punts claus de la proposta musical de Lavanda, que culminarà en l'àlbum Llinatge del desig, editat per Vida Records i que veurà la llum ens els propers mesos. Avui en descobrim el primer tast, en forma de videoclip: "Tant s'incrementa".


"Tant s'incrementa" pren la lletra i el nom del poema homònim de Joan Vinyoli per escudrinyar les diferents facetes del desig. "Aquest poema de Vinyoli descriu molt bé la solució que plantegem als diferents impediments que ens imposem en termes de desig -tan sentimentalment, en l'àmbit personal, com socialment-, majoritàriament per pragmatisme o per pors induïdes per costums familiars o socials", explica Poveda.

Més enllà d'això, però, aquesta peça serveix a Lavanda com a carta de presentació del rumb que prendrà el disc i n'estableix les línies principals: "La manera en què descriu Vinyoli el clarobscur del pensament juga al nostre favor perquè conviu molt bé amb la producció musical del disc, on hem treballat profundament el so des de la vessant més fosca dels sintetitzadors i la llum sonora de les melodies vocals", afegeix el músic.

El joc dels clarobscurs, per això, no tans sols es trasllada a la mateixa producció i sonoritat del tema, sinó que troba una traducció directa i gràfica en el videoclip que acompanya la peça. L'audiovisual, enregistrat durant el confinament amb la realització d'Aina Pociello, mostra Poveda al centre, que enmig d'un fons negre i amb un intens feix de llum sobre el cap, juga amb la llum i la foscor.

La producció del senzill i l'àlbum l'ha cuit Poveda a foc lent de la mà de Jordi Casadesús. "Hem treballat mentalment com si fóssim una sola persona", admet el músic, "i després dels dos mesos tancats cara a cara, ha sortit una amistat per a tota la vida".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Lavanda, estrena, Dani Poveda, Joan Vinyoli, estrenes, Tant s'incrementa

COMENTARIS

Tant s'incrementa

Enric Palau, 18/06/2020 a les 15:54

Molt bona i ben acurada feina, que ens deix a l'espectativa del ressultat final d'un treball que ja esperem amb delit.

👍👌

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.