Actualitat

Resum de tres dècades pirades

Avui es presenta el documental ‘Los Glosters. 30 anys a la carretera’ sobre la vida musical de Pirats/Los Glosters

| 18/09/2020 a les 09:00h

Pirats
Pirats | Arxiu
A l’escena musical tarragonina dels 90 hi havia una banda amb una proposta que la singularitzava dels seus contemporanis: Pirats. Es tractava d’un grup d'amics que cantaven en català amb clares influències dels anys seixanta. Van començar a cantar el 1988 i els podríem englobar en l’estètica mod o, com ells mateixos es definien, del 'pop ye-yé'.

El grup va deixar una maqueta (1992), un senzill (1992) i un llarga durada, Pirats (DiscMedi, 1994) que es va presentar amb dues portades diferents: una per a l’LP i una altra per al CD. Malgrat la qualitat de les cançons, el grup es va desencantar amb l’escena del moment i el 1996 van decidir fer un gir a la seva carrera. Però no va ser un gir musical, ja que van seguir la mateixa estètica, sinó que van canviar de nom i de llengua d’expressió.


Així va néixer Los Glosters, la banda hereva de Pirats i que s’ha mantingut al peu del canó al llarg de 20 anys més. Amb motiu dels trenta anys d’aventura musical s’ha rodat un concert documental on els components del grup i altres veus autoritzades parlen sobre la trajectòria i la importància de la banda. Per fer el documental, es va aprofitar el concert de celebració dels 30 anys que el grup va fer el 8 de juny de 2019 a la sala Zero de Tarragona. En quest concert, la banda formada per Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria), Hèctor Mir (orgue), Ramon Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra), van repassar el repertori tant de Los Glosters com de Pirats.

El documental, que està dirigit per Nando Caballero i produït per Produktiva Films, s’estrena aquest vespre a les 20:30 h en el marc de les festes de Santa Tecla. Se n'ha fet una edició en DVD que inclou tres versions extra: "En mi nube" (The Rolling Stones), "La irresponsable" (Jacques Dutronc) i "Somni d'estiu" (The Rivieras).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.