Manu Chao s'uneix als músics indignats

La Plaça de Catalunya s'omple de música amb la Indignats Jazz Band

| 26/05/2011 a les 18:24h

Avui a les 5 de la tarda la Indignats Jazz Band havia programat una jam session a la plaça de Catalunya. Una estona abans, Manu Chao, acompanyat de Joan Garriga, s'ha presentat a l'acampada barcelonina per mostrar el seu suport.


Un missatge des del Twitter de La Troba Kung-Fú a les 17.45 h anunciava "A la plaça fan ballades". La plaça era la de Catalunya, i la música per promoure la ballada la posava la guitarra i la veu de Manu Chao amb l'acordió de Joan Garriga. Ha estat més de mitja hora d'actuació que després ha continuat amb la trobada prevista amb la Indignats Jazz Band (aquí), integrada per músics de l'àmbit jazzístic com Gorka Benitez, Jordi Santanach, els joves germans Casares, Albert Cirera, Juan de Diego i el trombonista Víctor Correa, entre molts altres. Tots ells han participat en una jam on s'han interpretant temes com "On the Sunny Side of the Street" i un final de festa emotiu: "Cantaloupe Island", de Herbie Hancock. Entre el públic hi havia més músics, com Sílvia Pérez Cruz o el bateria Oriol Roca.
Dàcil ha estat l'encarregada de llegir el manifest titulat "La música també està indignada", en el qual es recull el malestar dels músics i un seguit propostes per tal de dignificar la seva professió. Demandes com la regularització de la situació laboral dels professionals de la música en directe i de la figura del gestor cultural qualificat als ajuntaments, o la de fomentar la creació de circuits de música, donar el rang de llicenciatura als estudis superiors de música o atorgar la categoria d'espai cultural a les sales de concerts, entre altres peticions.

Més info sobre els músics indignats en aquesta notícia.


Arxivat a: 440Clàssica&Jazz