L'ajuntament de Girona suspèn el Festival de Músiques Religioses

Considera que el model està "esgotat"

| 09/03/2012 a les 06:59h

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha anunciat que l'Ajuntament no subvencionarà la tretzena edició del Festival de Músiques Religioses, que se celebra des de fa tretze anys. El consistori afirma que el model del festival "està esgotat". També diu que els diners es reinvertiran per crear noves propostes.


Si fa uns dies s'anunciava que l'Etnival tancava les portes, ara Girona pateix una nova baixa en el seu cartell de festivals: el Festival de Músiques Religioses no tindrà una tretzena edició. L'Ajuntament de Girona l'ha suspès definitivament després de dotze anys de programar música religiosa i músiques del món. Carles Puigdemont, alcalde de la ciutat, ha atribuït la supressió a la manca de novetat de la programació i al fet que la iniciativa està ''esgotada''. L'organització i la producció costava uns 150.000 euros als pressupostos públics, que ara es dedicaran a apostes més ''trencadores i per a nous públics''.
El festival gironí, dedicat inicialment a la música sacra, s'havia reinventat i internacionalitzat en les seves diverses edicions obrint la porta a una programació més heterogènia. La programació d'artistes com Anoushka Shankar, María Bayo i Pablo Milanés l'havia convertit en una proposta diferenciada amb concerts comercials alhora que d'interès públic. La convivència intercultural i la integració eren els objectius finals que es marcava l'organització en la seva oferta. Amb 7.500 espectadors i l'ajut econòmic de la Generalitat, la Diputació de Girona, patrocinadors privats i el taquillatge, la viabilitat econòmica del festival no ha estat posada en qüestió pel govern municipal de Girona, que esgrimeix motius de caire artístic per deixar de finançar-lo.
Arxivat a: Sons de la mediterrània