Esperit! presenta un nou EP

Mau Boada treu al mercat 'Elèctric Mustela'

| 12/09/2012 a les 06:59h

Després d'haver consolidat la seva aventura en solitari amb Endavant continu (Bankrobber, 2011), Esperit! estrena el seu darrer projecte musical. Elèctric Mustela (Bankrobber, 2012) i els més de vint discos on ha deixat la seva empremta són la prova de la seva hiperactivitat artística: "Sempre tinc ganes de fer coses, gravar i tocar. Des que vaig descobrir-ho sempre he volgut fer discos, cintes, concerts... M'és igual si és sol o amb altra gent". Bankrobber ha llançat aquest EP de quatre temes en format digital i amb una edició limitada de 50 samarretes.    
 

Mau Boada fa força temps que és a l'escena musical. Ja sigui amb Les Aus, sol o acompanyat d'altres artistes, el seu esperit d'home orquestra no decau. Ara està immers en Esperit!, un projecte que Boada defineix com "quelcom que es va anar formant sense que m'ho proposés racionalment o conscientment". Diuen que és el seu projecte més personal, però ell deixa ben clara la seva naturalesa "oberta": "Esperit! és obert i m'agradaria algun dia no ser jo qui ho faci; m'agradaria fer concerts en què qui toqués no fos jo sinó una altra o altres persones".
Tot hi cap i tot s'hi val per a aquest jove multiinstrumentalista a qui li agrada tocar sol perquè se sent lliure "d'una forma brutal", però que alhora no pot viure sense compartir les seves idees amb altres músics. Fa un any que va llançar Endavant continu, el seu àlbum de debut en solitari, i ara torna amb ganes de més després de la bona acollida que va rebre aquest disc. Mau Boada explica: l'Elèctric Mustela són "quatre canços gravades de la mateixa manera i al mateix moment. Són gravacions bàsiques amb bateria, guitarra elèctrica, baix i teclat; experimentacions més rockeres i properes a cançons que toco en directe, tipus banda de rock". El tema homònim és un clar exemple d'això. Encara no l'havia enregistrat, que ja era un dels temes més coneguts als seus concerts. "Ara recordo que l'havia gravat en versió acústica, però la veritat és que no sé on para. 'Elèctric Mustela' va ser la primera cançó que vaig muntar en directe quan The Missing Leech em va proposar de tocar amb Esperit! en un bar de Gràcia."
La seva experiència i eternes ganes de crear l'han empès a consolidar un estudi de gravació amb dos companys més. "Els estudis de Ca la Cari a Riells del Montseny són la petita casa on he viscut i he gravat durant dos anys i mig. Ara m'he mudat a un altre lloc i la petita casa s'ha convertit en un senyor estudi", explica Boada. 24 hores lligat a la música, Esperit! afirma: "M'ho passo molt bé enregistrant altres músics. Ara mateix, responc a l'entrevista mentre els Pytra Oyster de Barcelona toquen a l'altra habitació i el magnetofon gira gravant els seus sons al meu costat". De futurs projectes en té molts, però cap de segur: "Tinc moltes ganes de gravar noves cançons, però estic molt bolcat en els directes, en altres projectes i a enregistrar altres artistes. Aviat, si déu vol, demanaré hora als estudis de Ca la Cari".
Llibertat, hiperactivitat i creativitat són les paraules que millor el defineixen. "Intento regir-me per l'esperit i la mentalitat del llangardaix que queda dins meu, allò més primitiu i simple, però de vegades no és fàcil. Intento regir-me sempre per aquest llangardaix, tant en la música com en altres àmbits de la meva vida", conclou Mau Boada.

De gira amb Esperit!
Ha trepitjat els escenaris de festivals com el Faraday, el Sònar o l'Optimus Primavera Sound, i ara Mau Boada ja ho té tot a punt per encetar la seva pròpia minigira. Les properes dates de La Setmana de la Mustela –que va arrencar dissabte a les Festes del Tura (Olot)– són avui a l'Heliogàbal de Barcelona, demà al Festival Hoteler de Vic i dissabte al cafè Tarambana de Cardedeu. No només interpretarà els seus nous temes, sinó que com ell diu "hi haurà una mica de tot".
Arxivat a: Enderrock