iCat deixarà d'emetre per FM

La remodelació de la CCMA també afectarà el 33, que compartirà canal amb el Súper 3

| 13/09/2012 a les 12:00h

A partir de l'1 d'octubre es posaran en marxa un seguit de canvis a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que afectaran molt directament iCat i el 33, l'emissora i el canal televisiu on fins ara es feia més difusió de la música. Més de 1.300 persones ja s'han adherit a una campanya on-line titulada 'Salvem iCat FM'.


En un comunicat que es va fer públic ahir, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha anunciat una remodelació en els seus canals de ràdio i televisió que afectarà les emissions de dos dels eixos culturals de la corporació: el canal 33 i iCat FM.
iCat FM deixarà d'emetre per FM i passarà a ser una emissora on line: a principi del 2013 estrenarà un
nou web, i a partir de l'1 d'octubre ja no es podrà sentir a la ràdio programes com Cabaret Elèctric, Els Experts, Sona 9 o Delicatessen, algunes de les finestres per difondre la feina dels músics del nostre país.

El 33 a partir de les 21.30 h

L'oferta de TV3 i el canal 3/24 no es veuran afectades (així com la reciprocitat amb IB3, que es manté igual), però la programació infantil del Súper 3 i del 33 es fusionaran en un sol canal: la programació infantil ocuparà la franja de les 18 a les 21.30 h, mentre que el canal cultural serà el responsable de la programació des de les 21.30 h fins a les 6 del matí. El canal Esport 3 també es veurà afectat: incorporarà a seva graella documentals (de natura, aventura, viatges, alimentació i lleure).

Causa
Poques hores després que es fés públic el comunicat, es va engegar una causa a la plataforma web www.causes.com amb el títol 'Salvem iCat FM', a la qual ja s'han adherit més de 1.300 persones, moltes de les quals vinculades a l'àmbit musical. La causa explica: "Un comunicat de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació anuncia el pas inminent d'iCat fm de les ones a la xarxa. El que s'explica com una 'evolució' no és més que una retallada més a la cultura. Fem arribar una queixa conjunta, intentem salvar iCat!".

Arxivat a: Enderrock