La Iaia publicarà 'On és la màgia' el 25 de febrer

El segon disc s'ha alentit "arran de les negociacions discogràfiques"

| 23/01/2014 a les 12:30h

El 25 de febrer arribarà finalment a les botigues el segon disc de La Iaia, On és la màgia (Música Global, 2014). Ho farà gairebé quatre mesos més tard del que assenyalaven les previsions inicials: el procés d'edició s'ha allargat, segons ha explicat el grup en una nota al seu Facebook, "arran de les negociacions discogràfiques". "Ara ja s'ha solucionat tot i engeguem màquines", explica el trio. 


El segon disc del grup encapçalat pel cantant i compositor Ernest Crusats tenia la data de sortida prevista per al mes de novembre de 2013. De fet, La Iaia va avançar per primer cop les noves cançons i el nou espectacle al Mercat de Música Viva de Vic, el setembre de 2014. Per aquest motiu, la revista Enderrock de novembre va dedicar una portada al grup osonenc i va publicar una entrevista on aquest desgranava les diferents cançons d'On és la màgia
Tanmateix, posteriorment a la publicació de la revista, el segell Música Global i el management del grup, LizardQueen, van anunciar que el llançament s'ajornava al desembre. Tot i això, La Iaia va mantenir els seus compromisos en directe, i va actuar a l'Apolo 2 de Barcelona el dia 22 d'aquell mes, en el que havia de ser el concert de presentació a la capital. 

Interès d'una multinacional
Des de llavors s'han anunciat diverses dates de llançament: primer el mes de desembre, després el 21 de gener de 2014 –fins i tot es va arribar a fer una campanya promocional amb aquesta data– i ara, finalment i segons s'assegura des del management "de manera definitiva", el 25 de febrer. Quins han estat els motius d'aquest retard? Des de l'oficina del grup assenyalen que "el disc estava enllestit al novembre, però a la fase final de la producció es va plantejar la possibilitat de realitzar una coedició amb un altre segell". El segell en qüestió, segons assenyalen fonts implicades en la negociació, era Octubre, la marca de la multinacional Sony per a propostes musicals independents. La Iaia té contracte signat amb Música Global per a dos discos, i per això el grup i les dues companyies interessades van començar a explorar la possibilitat de treballar conjuntament. "Les negociacions s'han allargat", expliquen des del management de La Iaia, "i finalment, davant les diferents opcions plantejades, el grup ha arribat a la conclusió que el millor per al projecte era seguir treballant en solitari amb Música Global com ha fet fins ara".
Així doncs, la nova data de sortida marcada és el 25 de febrer. Fonts de la companyia discogràfica asseguren que el disc se'n va a fàbrica "avui mateix" i que arribarà a les botigues en aquesta data. Al cap d'uns dies també es podrà escoltar a Spotify. Durant les setmanes prèvies el grup avançarà el single. On és la màgia és el segon disc de La Iaia, i ha estat enregistrat i produït per Paco Loco als seus estudis d'El Puerto de Santa María. La banda ja n'està presentant les cançons en directe: el 7 de febrer se'ls podrà veure al cicle Tastautors amb Joan Dausà, i el 21 de març actuaran al festival BarnaSants amb la Cobla Bisbal Jove.  
Arxivat a: Enderrock