Orxata para màquines

Aturada indefinida de la banda d'electrònica valenciana

| 04/09/2014 a les 10:27h

Dissabte 6 de setembre a Benifairó de les Valls, divendres 19 a Londres i, finalment, divendres 26 de setembre a Barcelona: aquests són els tres darrers concerts d'Orxata Sound System, que ahir van anunciar que després d'onze anys de trajectòria fan una aturada indefinida.

En l'última dècada, Orxata s’han convertit en un dels grups més populars, originals i trencadors de l’escena musical del nostre país; una condició que s’han guanyat a pols des de la base, d’on vénen i on se senten còmodes. Allà, als carrers de la València combativa i transgressora, Orxata han estat capaços de crear una proposta suggerent i demolidora, un univers que s’ha construït a partir de la subcultura rave i la tradició valenciana, des de la cultura popular i la digital, i amb un discurs que és radicalment democràtic i de compromís amb la llengua i la cultura; una trajectòria que ara aturen, de manera indefinida.

El comunicat oficial de la banda deia així: "Portem 11 anys compartint-nos als escenaris, la carretera, el carrer i la xarxa. A partir d'octubre entrarem en fase d'hibernació i començarà l'era de la Rave Mundial Indefinida, tenim ganes de mutar, però la metamorfosi requerix temps i calma. Deixarem la música en un segon pla de forma indefinida per dedicar-nos de ple a un nou projecte polític que hem pensat anomenar Perdem València. Abans, tenim 3 cites molt especials on acomiadar-nos: dissabte 6 a Benifairó de les Valls, divendres 19 a Londres i divendres 26 a Barcelona. Ens fa molta il·lusió vore-vos ens estos 3 últims concerts! Gràcies infinites a tota la família que s'ha anat formant al voltant d'Orxata al llarg d'estos anys, sou lo més gran! Per cert, lo del partit és conya, la resta en principi no ;] #PerdemValència".



Podeu recuperar aquest article de Felip Pineda.
Arxivat a: Enderrock