El músics pel sí d'Escòcia

Franz Ferdinand, Mogwai i Björk a favor de la independència

| 18/09/2014 a les 11:00h

Ha arribat el dia: avui dijous 18 de setembre el poble escocès executarà el seu dret a vot. Durant la campanya, els músics s'han posicionat. En la campanya pel sí, aquest cap de setmana es va celebrar un concert multitudinari a l'Usher Hall d'Edimburg.
 Mogwai Foto: Xavier Mercadé

A la darrera edició del Primavera Sound, Mogwai va desplegar una estelada damunt l'escenari: els escocesos han mostrat el seu suport al cas català, a més de fer campanya pel sí en el referèndum que avui se celebra a Escòcia. I ho han fet molt ben acompanyats de bandes escoceses que s'han sumat publicament al sí, en un gran concert:



Franz Ferdinand, Mogwai, Frightened Rabbit, Stanley Odd, Amy Mcdonald, Eddi Reader i Deacon Blue van ser els protagonistes de quatre hores de concert. El reguitzell de grups va fer que l'organització hagués de penjar el cartell d'entrades exhaurides en un concert que portava el lema ' A night for Scotland ' (una nit per Escòcia).



Björk també ha defensat la independència d'Escòcia: ho ha fet penjant a les xarxes socials la seva cançó "Declare Independence", signada l'any 2007 fent referència al cas del Tibet i de Kosovo. Aquesta vegada la cantant islandesa ha penjat la cançó acompanyant-la d'un text que comença amb "Scotland!".

El 6 de maig del 2014, quan quedaven 500 dies per la data d'avui, el digital anglès ThePopCop publicava un article recollint les opinions de 40 músics en referència a la independència d'Escòcia. Allà hi trobàvem les opinions d'alguns dels músics que van actuar el darrer cap de setmana, però també de molts altres, com Rab Allan, de Glasvegas, que s'hi mostrava a favor; Gerard Love (de Teenage Fanclub ), que explicava la seva indecisió, o Kenny Anderson, de King Creosote, també indecís "per manca d'arguments convincents".
Arxivat a: Enderrock