Zoo: "M’he buidat per fer coses noves"

Demà presentarà 'Tempestes vénen del sud' a Barcelona

| 27/11/2014 a les 15:00h

La cançó "Estiu" ja acumula més de 255.000 visites a Youtube, i el disc en només una setmana va superar les 11.000 descàrregues. El col·lectiu de Gandia liderat per Toni Sánchez 'Panxo' defensa en directe les noves cançons de Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!) i ha exhaurit les entrades dels tres concerts de presentació. Després d'actuar a València i Gandia, demà hi haurà tempesta a la sala Music Hall de Barcelona. A Enderrock.cat parlem amb el raper valencià per conèixer el debut de Zoo.
Zoo Foto: Arxiu Zoo

ENDERROCK: A “Estiu” dius ‘I aquella gent que em demana frases?, que em diu que torne? No s’imaginen lo mal que em senc’. L'èxit de la cançó ha estat l'impuls per presentar el debut de Zoo? 

Toni Sánchez 'Panxo': Jo tenia mig pensat el disc, tenia fetes les cançons, però el tema "Estiu" em va condicionar un poc, em va fer dirigir el disc en un sentit. Jo volia fer-lo sense posar-me pressió ni calendari, però arran d'"Estiu" m'ho vaig prendre més seriosament.
EDR: A banda d'"Estiu", una de les cançons està dedicada a l'"Hivern".
T.S:
Va ser l'última cançó del disc que vaig fer. Quan ja tenia les altres nou enllestides, en faltava una i volia fer algun tema que trencara un poc, un contrapunt musical i també de discurs, però especialment musical. Vaig aconseguir aquesta idea i la vaig titular així perquè em suggeria coses més gelades. Posar noms a les cançons no se’m dóna gaire bé, la cançó no és que parle de l’hivern, de fenòmens naturals, però crea una atmosfera freda i que tots vivim a l’hivern.
EDR: Tard o d’hora havien d’arribar tempestes del sud?
T.S: Sí que sembla que musicalment les coses van bé per aquí al sud, i sí que sembla que estem arribant a construir. Tenim una tradició en eixe sentit prou arrelada, tenim grups que ens han marcat molt bé el camí. De tota manera, crec que per sort hi ha molta varietat d’estils i s’està fent de tot. Però la idea va més enllà del sentit musical. 
EDR: Creus que no tenim gaire present el que passa al País Valencià des del Principat?
T.S:
Segons quins contextos ens tenen més oblidats que d’altres, però crec que també en tenim part de culpa nosaltres, que ens hem oblidat de nosaltres mateixos durant molts anys. Ens hem deixat segrestar en certa mesura. Crec que això ha ocorregut, però hem de reivindicar-nos i fer-nos sentir. 
EDR: Ja has actuat a València i Gandia. Quina ha estat l’acollida de Zoo en directe?
T.S: Molt bé, n'estic molt content, la veritat. A València, com que era el primer, estàvem molt nerviosos, la gent estava emocionada i nosaltres també. A Gandia estàvem més relaxats i la resposta va ser genial. Alguna cosa s’esperava amb les reaccions al disc, però sempre és molt agradable veure que la gent dóna suport el projecte.
EDR: Amb entrades esgotades a les tres dates de presentacions, demà actues a Barcelona. T’acompanyaran algunes col·laboracions?
T.S: Estaran Rodry (At Versaris) i Toni Mejías (Los Chikos del Maíz). A més, nosaltres en directe anem en format de banda amb músics d’Aspencat (Pasqu Giner), La Gossa Sorda (Arnau Giménez), La Raíz (Pablo Sánchez) i Obrint Pas (Marco Úbeda). Crec que és un directe molt dinàmic i atractiu. 
EDR: Després de les presentacions a València, Gandia i Barcelona, estàs confirmat per al Festivern i fa un parell de dies vam saber que actuaràs al Viña Rock. És un inici envejable!
T.S: Fa uns dies en parlava amb el meu germà (Pablo Sánchez), i fer tres concerts de presentació amb entrades exhaurides, actuar al Festivern i al Viña Rock... Estem orgullosos i contents, sabem que ningú ens ha regalat res, que ens ho hem currat, i tenim moltes ganes de defensar-ho a Villarrobledo i on siga. Estem preparats i allà que anem!
EDR: Tindrem Zoo per temps?
T.S: Ara mateix em sente un poc que m’he buidat per fer coses noves, estos dies s’ha plantejat la idea de treure més material per ampliar el directe, però en este moment no crec que siga convenient ni em sente preparat. Pero sí que tinc il·lusió de tancar-me en un futur i preparar noves cançons. Nodrir-me d’experiències i de coses que em puguen inspirar.
 
Arxivat a: Enderrock