Heu estat reconeguts per la crítica com a millor artista de l’any. Què us sembla?
Arnau Tordera (veu, guitarra i composició): Bé, el vam rebre amb sorpresa entre altres coses perquè ja no ens esperàvem que en cap moment se’ns atorgués un reconeixement d’aquest tipus. L’acceptem positivament i contents que finalment en algun sentit haguem passat del 0 al 100 de cop i volta i que evidencia que Obeses és un projecte peculiar en tots els seus sentits.
Amb Monstres i princeses (Música Global, 2015) heu deixat de ser ‘carn d’APM’ a que la gent us prengui més seriosament i es tingui més en compte el contingut del disc que no pas aspectes externs...
Afortunadament és cert, però també és cert que hem tingut un públic que ha estat fidel des de l’inici. En efecte, aquest disc ha arribat a un públic molt més ampli, no per una renúncia a una voluntat estètica, si no sobretot per la tasca que Obeses intenta fer dia a dia que és nodrir de qualitat musical l’univers sonor.
Obeses és un grup de llarg recorregut?
Sens dubte, Obeses tot just està començant i se l’està descobrint ara mateix. Estem a l’inici d’un projecte grandiós. Només és un tercer disc, si mirem grans grups de la història de la música com Queen o Led Zeppelin veurem que fins al quart disc no van acabar de tenir una repercussió mediàtica important.
Després de tota la vostra gran activitat de l'últim any, què us motiva per sortir a l’escenari i oferir alguna cosa diferent al públic?
Sobretot el mateix que ens motiva per crear i seguir amb aquest projecte: poder aportar a l’espectador una vivència única, una experiència estètica exclusiva i irrepetible. Intentem que els nostres concerts tinguin aquesta peculiaritat i de moment ho hem aconseguit.
Us ve a veure un públic molt variat, des de freaks fins a nens, joves o famílies, amb interaccions molt curioses com el concurs de bigotis que heu fet des de la pàgina de Facebook del grup...
En aquest sentit estem molt contents que el públic s’hagi incrementat dia a dia i que cada cop és més quantiós. Sobretot és un públic que valora molt ser públic d’Obeses, hi ha una qüestió identificativa en l’univers que envolta la nostra música i la nostra manera d’entendre la nostra creació artística. La gent és conscient d’aquest valor i se’l fa seu també. És un públic heterogeni en tots els sentits i absolutament divers, no podem fer més que celebrar-ho ja que evidencia que la nostra proposta s’encara al plaer i la vivència de la música en termes generals.
Com et vas iniciar en el món de la música?
Personalment he estat en contacte amb la música des que era petit. En el meu cas particular, vaig començar a tocar la guitarra clàssica als sis anys i a partir d’aquí a l’adolescència va venir la fascinació pels grans grups de la història i un aprenentatge més acadèmic en l’univers clàssic i contemporani.
Quins projectes teniu per aquest 2016?
Sobretot el projecte fonamental és seguir exigint-nos aquesta excel·lència en tot allò que fem. Per a nosaltres és cabdal que en tot allò on hi hagi la nostra petja sempre hi hagi la voluntat d’excel·lir. Tenim previstos bastants concerts i molt interessants tots ells, i sobretot també ens posarem a plantejar-nos des del punt de vista creatiu el que serà el quart disc d’Obeses que possiblement començarem a enregistar a final d’any paral·lelament a un projecte que està agafant consistència que és una espècie d’espectacle basat en la figura de Mossèn Cinto Verdaguer.