Monstres of Rúmbia, del Vallès al Born

El 18 de febrer la formació encapçalada per Carles Belda actuarà a Barcelona

| 30/01/2016 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock, carles belda, vi, born de cançons, born, barcelona, monstres of rúmbia, joan garriga
Joan Garriga, La Carrau, Batak, Rauxa o Cor de Carxofa són alguns dels artistes que pujaran a l'escenari del Born Centre Cultural en la nova aventura de Carles Belda: Monstres of Rúmbia. Des del Vallès, on va néixer aquesta fusió de rumba i cúmbia, fins al mercat barceloní, la rúmbia arriba per despertar els jaciments de l'històric mercat. 

Carles Belda i Joan Garriga. Foto: Juan Miguel Morales


A partir d'una idea de Carles BeldaMonstres of Rúmbia s'ha transformat en un recorregut a través de l'atles sonor referencial d'aquest estil al llarg de dues dècades, des de Dusminguet i Pomada fins a Tetuà, Batak i Víctor Pedrol. Aquesta idea iniciàtica, amb l'acordió diatònic com a gran protagonista, es va convertir en un disc (que es va distribuir amb l'Enderrock 242 i amb el darrer número de la revista Vallesos) però també en un concert. 

La propera oportunitat per veure aquest espectacle a l'escenari serà en el marc del cicle Born de Cançons: el dijous 18 de febrer a les 20 h. Carles Belda encapçalarà una vetllada on s'acompanyarà d'una colla d'artistes per repassar un repertori intergeneracional.

La família creix al Born
Per al concert del Born de Cançons la banda base la formaran Marc Serrats (guitarra), Marià Roch (baix) i Pep Terricabres (bateria). A més, pujaran a l'escenari al costat de Carles Belda i Joan Garriga una bona colla de monstres de la rúmbia. Ja s'han confirmat les col·laboracions del trident de La Carrau (Núria Lozano, Carol Duran i Joan Boada), Pol Aumedes de Batak, alguns membres de la colla de Tetuà, Víctor Pedrol, Jaume Ibars de Rauxa, Oriola Cases al so i alguns glosadors de Cor de Carxofa.

Febrer maridat
Xavi López
inaugurarà el mes de febrer el dissabte 13 en un concert gratuït al Cafè Jazz. També al febrer la rúmbia compartirà escenari amb Mazoni, que actuarà el divendres 26 tot sol, amb veu i guitarra, per culminar així la gira del seu desè aniversari. Tot plegat, amb un maridatge d'alguna de les denominacions d'origen catalanes, per acompanyar cadascuna d'aquestes propostes musicals.