The New Catalan Ensemble renova les files

NewCat_ètnic actuarà al festival FIMPT i a la Fira Mediterrània

| 26/06/2015 a les 07:00h

The New Catalan Ensemble, també coneguda com NewCat, estrena formació. Amb la nova direcció del graller Manu Sabaté, un dels puntals de la música d'arrel catalana, la segona fornada d'aquest projecte segueix amb l'esperit de la primera: unir i agermanar la música tradicional i els seus instruments amb altres de pertanyents a gèneres a priori dispars i allunyats de la base estilística de la banda.

The New Catalan Ensemble Foto: Martí E. Berenguer

The New Cat Ensemble renova les files amb músics joves i experimentats. Manu Sabaté en serà el director i graller, acompanyat per sis intèrprets més: la veu de Gemma Humet, la viola de roda d'Adrià Grandia, la tenora i el saxo de Magí Canyelles, les percussions de Bernat Torras i Martí Hosta, la guitarra de Cisco Cardona i les videoprojeccions de Sílvia Isaac, . La segona fornada portarà el nom NewCat_ètnic, amb la col·laboració de l'il·lustrador barceloní Arnal Ballester, que ha creat la imatge corporativa de la formació.

La banda, flexible i mutable segons les exigències de cada projecte, pretén unir les melodies tradicionals catalanes amb instruments bàsics d'altres gèneres. D'aquesta manera, la formació investiga la música ètnica però incorporant-hi artistes d'altres estils, que s'uneixen sense problemes i pluralitzen el ventall interpretatiu de cada tema.  

NewCat_ètnic es podrà escoltar aquest estiu a la Plaça del Folk, dins de la programació de la Festa Major de Gràcia. Serà el 19 d'agost a la plaça del Sol (22 h), en una nit compartida amb l'Orquestrina Trama. I ja a la tardor, es presentarà el 4 d'octubre al festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú. A més, com a guanyadors d'una de les dues Beques de Cultura Popular 2015 de la Fundació Jaume Casademont, estaran a la propera Fira Mediterrània de Manresa, també a l'octubre. Però per als impacients, aquí hi ha un video per fer-se una idea del potencial de la proposta:



El projecte NewCat ve carregat, a més, d'un pla d'acció social que té com a pilars la difusió de la música tradicional i la millora de la seva formació instrumental. Per aquest motiu i juntament amb la banda, l'organització (l'Associació per a la Divulgació, l'Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana) convoca enguany la segona beca NewCat, a més de crear el segell discogràfic Seed Music Records. De fet, Sabaté va ser el guanyador de la beca a la primera convocatòria. 

L'anterior formació d'aquest projecte va unir instrumentistes de la cobla i el jazz i va tenir l'acompanyament d'Andrea Motis i Joan Chamorro, sota la direcció musical i artística del pianista Joan Díaz; una proposta poètica i musical que va donar com a fruit l'àlbum Coses que es diuen però que no es fan (DiscMedi, 2014) i una gira de 18 concerts per diverses localitats de Catalunya. 
 
Arxivat a: Sons de la mediterrània, FIMPT, Manu Sabaté, NewCat, New Catalan Ensemble