Estrena

The New Raemon treu la pols d'una cançó brillant

Estrenem “Bienvenido al ocaso”, tema que formarà part del seu nou disc de celebració dels 10 anys de trajectòria

La cançó es va descartar per al disc amb Maria Rodés i Martí Sales, i ara la recupera

Joan Colomo i The New Raemon guardonats als Premis MIN

| 26/04/2017 a les 13:00h

Ramon Rodríguez compleix una dècada d'alt dels escenaris com a The New Raemon
Ramon Rodríguez compleix una dècada d'alt dels escenaris com a The New Raemon | Luís Abel Fallas
Deu anys no es fan cada dia, i a Ramon Rodríguez, àlies The New Raemon, ja li rondava pel cap que l’aniversari de la dècada de trajectòria s’havia de celebrar sense estar-se de res. Tenia clar que el 2017 havia de ser l’any de commemoració oficial del seu projecte, amb un disc que sortirà aquest proper mes de maig i del qual estrenem una cançó.

“Bienvenido al ocaso” es troba a la segona part d’aquest disc doble que es titularà Quema la memoria (BCore, 2017). La primera part de l'àlbum recollirà les cançons més reconeixibles de The New Raemon, però com que no vol ser un clàssic Greatest Hits, tot el segon volum estarà format per cançons inèdites que van quedar fora d’anteriors discos, alguna versió i altres temes reinterpretats per a l’ocasió.



La cançó que estrenem a Enderrock.cat va ser descartada del disc Convergència i Unió (BCore, 2013), compost a parts iguals amb Maria Rodés i Martí Sales (Surfing Sirles). La història de “Bienvenido al ocaso” no és precisament curta, perquè estava inclosa al disc però duia la lletra d’un dramaturg que encara no els havia donat el vist-i-plau per fer-la servir. A l’últim moment i amb els discos ja arribats de fàbrica, l’autor els va donar la negativa i van haver de destruir les còpies i deixar la cançó en un calaix i sense lletra.

Ramon Rodríguez explica: “Buscant material inèdit vaig trobar la versió instrumental i vaig decidir fer una nova melodia i una lletra. La cançó sempre m’ha agradat molt”. Les noves línies a grans trets parlen de “la representació del mal, el dimoni, la crueltat de l’home, digues-n'hi com vulguis”. La part instrumental recorda que li va sortir quan “ensenyava a la meva filla petita a tocar amb afinació oberta”. 

Quema la memoria ve acompanyat d’un llibre amb el mateix títol, que ja es va presentar per Sant Jordi, on hi ha totes les lletres de The New Raemon amb il·lustracions de Paula Bonet.

Portada de «Quema la memoria» de the New Raemon



 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, aniversari, Bienvenido al ocaso, disc, estrena, Ramon Rodríguez, The New Raemon

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.