festival

El FIMPT recordarà Pere Tapias

Boban Markovic Orkestar, Belda i Sanjosex, Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros, Jordi Molina i Radio Cos són els noms destacats del cartell

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà amb un format renovat del 16 al 18 de juny

La clausura serà l'espectacle 'Un pèl nou, un pèl antic', un homenatge al músic vilanoví mort el 22 d'abril passat

| 17/05/2017 a les 13:11h

Pere Tapias
Pere Tapias | Juan Miguel Morales
El festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú ha presentat avui el cartell complet, liderat per la Boban Markovic Orkestar, al qual s'hi ha sumat l'espectacle de cloenda d'homenatge al vilanoví Pere Tapias, mort el 22 d'abril passat, titulat Un pèl nou, un pèl antic. La resta de la graella, que es presentarà en directe del 16 al 18 de juny, la completen el septet de Jordi MolinaBelda i SanjosexRadio CosPapa Orbe y Los Turpiales Sabaneros Monsieur Domani, entre altres.

L'espectacle d'homenatge a Pere Tapias (diumenge 18 de juny, 22 h, a la plaça de la Vila) serà un recorregut musical i audiovisual per la vida del cantant vilanoví a través de les seves cançons. Es tracta d'una producció del Grup Enderrock, amb el suport de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, que es va començar a gestar fa mesos per celebrar els 50 anys de carrera de Tapias. Una quinzena d'artistes catalans –la meitat dels quals de Vilanova i la Geltrú– interpretaran les versions que ja van enregistrar per al disc Un pèl nou, un pèl antic (EDR Discos, 2017), distribuït aquest mes de maig amb la revista Enderrock.

En el tribut a Pere Tapias hi participaran Marina Rossell amb Xavi Lloses, Francesc Burrull + Joan Isaac, Gemma Humet, Copa Lotus, Joan Reig & Oest Trip, Guillem RomaThe Gruixut's, Quim Vila, Elisabet Raspall + Jordi Paulí, Rosa Pou, Pares. Vidal Soler i Trial. La presentació serà a càrrec del periodista vilnoví de Catalunya Ràdio, Blai Marcé, i serà enregistrat per ser emès posteriorment per l'emissora pública.

FIMPT 2017, l'any del rellançament
El ritual engegat des de fa sis anys amb un concert inaugural que inclou una versió del tema "Passeig del Carme" de l'il·lustre vilanoví Pere Tapias recaurà enguany en Belda & Sanjosex, que presentaran l'espectacle Càntut, el divendres 16 de juny al Teatre Principal (20 h). Amb aquest treball, on recreen algunes de les cançons de tradició oral recollides al cançoner en línia CàntutCarles Belda (acordió diatònic) i Carles Sanjosé (guitarra i veu) han guanyat el Premi Enderrock al millor disc de folk de l'any passat segons la crítica, i també han entrat a la llista World Music Charts Europe, que elaboren periodistes radiofònics de diverses emissores europees.

Pel que fa al nou escenari central de la plaça del Port, a banda de Boban Markovic Orkestar també hi actuaran al llarg del cap de setmana els gallecs Radio Cos, amb una proposta que recrea les tradicions musicals gallegues; el tenorista Jordi Molina al capdavant del seu septet i presentant el disc Matèria de temps, on presenta composicions pròpies a cavall del jazz, la improvisació i els patrons tradicionals dels Països Catalans; el jove trio xipriota Monsieur Domani, i, finalment, la colorista orquestra colombiana Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Pere Tapias, FIMPT, Vilanova i la Geltrú

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.